Shawarma med arabiske fladbrød

I dag har vi fået noget nær den bedste måde jeg nogensinde har fået lammerester på (der er jo altid biksemad!) – det smagte simpelthen himmelsk. Lækkert krydret og frisk på samme tid – mums. Prøv det endelig – snart!!!

Shawarma
ca. 450 g lammerester (fra kølle eller bov)
½ dl æble- eller hvidvinseddike
½ tsk allehånde
½ tsk spidskommen
½ tsk koriander
½ tsk sort peber
1 fed knust hvidløg
lidt salt

Skær kødet i strimler (mine var lidt for store, de skal nok ikke være mere end 1×2 cm) – skær alt synligt fedt og evt. sener fra. Knus krydderierne, bland med eddike og hvidløg og hæld det over kødet. Lad det trække et par timer på køl – vend posen/bøtten et par gange. Varm en stor pande op, hæld kødet på (med marinade, uden olie), lad det væden koge ind og svits til kødet får stegeskorpe, det tog ca. 20 minutter herhjemme.

Arabiske fladbrød

2½ dl vand
15 g gær
½ tsk salt
ca. 375 g godt hvedemel (helst ubleget)

Opløs gæren i vand, tilsæt salt samt mel lidt af gangen og ælt til du har en smidig dej. Lad den hæve en times tid, og del til ca. 12 små boller. De rulles meget fladt ud – det kræver en del mel, men dejen er også god at trække i, så man kan hive lidt i den til den er flad nok. Kom en af gangen på en varm, tør pande og bag ca 1 minut på hver side. Med mindre du har en gigantisk pande, bliver fladbrødene noget mindre end de købte – det betyder dog bare at du kan spise nogle flere.

Dressing
2½ dl creme fraiche (eller tilsvarende mælkeprodukt)
1 håndfuld finthakket persille
1 knust fed hvidløg
1 tsk tahin
saft af 1/4 citron
salt og peber

Rør dressingen sammen og server til fladbrødene.

Chiliolie
3 røde chilier
2 fed hvidløg
4 soltørrede tomater (i olie)
1 dl olivenolie
½ tsk salt

Tag størstedelen af kernerne ud af chilierne og smid dem i en blender sammen med resten af ingredienserne. Blend til en sammenhængende masse. Chiliolien kan sagtens holde sig en uges tid (den bliver kun bedre/stærkere), så lav den bare når du har tid.

Server shawarmaen med grøn salat samt tomater vendt med lidt løgringe og grofthakket persille – god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , . Bogmærk permalinket.

5 kommentarer til Shawarma med arabiske fladbrød

  1. Pingback: Shawarma II | Signes Mad

  2. Signe skriver:

    Jeg håber at det blev dejlig aftensmad 🙂
    God idé med at lave det om til grillmad – det må vist prøves.

  3. Thaarups blog skriver:

    Jeg står lige nu og laver retten. Det dufter helt vildt godt" bliver der sagt. Jeg laver retten med kyllingekød i stedet og bruger bbq som krydderi. Det er sikkert ikke det rette krydderi at bruge men nu prøver jeg. Til sommer skal det helt klart laves på bål til en komsammen. Uhmm jeg glæder mig til aftensmad.

  4. Signe skriver:

    Jeg sætter som regel en times tid af til at lave aftensmad – og det passede vist meget godt (med lidt hævetid indlagt!).

  5. Auramin skriver:

    Øj øj ØJ det ser virkelig lækkert ud! Jeg eeeelsker shawarma – men det ser også ud til at være et kæmpe arbejde at bikse sådan en middag sammen når det hele skal være hjemmelavet? 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge