Semifreddo med bær og chokolade

Denne sommerferie er for mestendels blevet brugt i svigerforældrenes sommerhus ved Kattegat. Vejret har været dejligt, badevandet fyldt med brandmænd (ØV!), og antallet af gæster mange.
Med gæster følger flere retter, og desserten måtte gerne være nem og uden brug af de vilde køkkenmaskiner, som sommerhuset jo ikke kan opmønstre.
Jeg har derfor flere gange tyet til semifreddo, som er den nemmeste is at lave, og så skal den bare på frost, og kan spises nærmeste direkte fra fryseren.
Jeg har lavet isen af et par omgange, og lærte efterhånden et par tricks:
* Hele bær bliver meget hårde, når de fryses og blød is, hvor man pludselig tygger på noget frossent er ikke så lækkert.
* Blendede bær øger vandindholdet i isen, hvilket gør at den ikke kan spises direkte fra frost, men krystalliserer let og skal tages op af fryseren 30 minutter før spisning.

Bløde bær, der moses let er altså klart at foretrække, og da sommerhushaven byder på et hindbærkrat, var det den vej jeg valgte at gå. Har du adgang til modne ribs eller solbær, kan de godt kommes hele i isen, men ellers skal bær hakkes førend de kommes i iscremen.

Semifreddo med bær og chokolade (ca. 1 liter is)
3 æg
2½ dl piskefløde
4 spsk sukker
½ tsk vaniljepulver
1 tsk revet appelsinskal
50 g mørk chokolade, hakket groft
2 dl. hindbær

Del æggene i blommer og hvider, kom dem i hver sin røreskål og hæld fløden op i en tredje skål. Hæld 3 spiseskefulde sukker ned til æggeblommerne, og tilsæt også vanilje samt appelsinskal. Start med at piske æggehviderne. Når de begynder at skumme tilsættes en spiseskefuld sukker og der piskes til hviderne er helt stive.
Pisk nu blommerne til de bliver lyse og skummende. Tilsidst piskes fløden til blødt skum. Hæld hindbærrene ned i flødeskummet og pisk et par tag, så bærrene moses let og skummet farves lyserødt.
Vend nu fløde ned i æggeblommerne. Når massen er ensartet tilsættes æggehviderne og der vendes forsigtigt rundt. Tilsæt den hakkede chokolade, vend det i og hæld massen over i en form (i sommerhuset ryger Margretheskålen bare i fryseren), og sæt den på frost i 4-5 timer.
Spis og nyd din hjemmelavede is, mens du ignorerer Hjem-isbilens klokke.


Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i dessert og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

1 Response to Semifreddo med bær og chokolade

  1. Pingback: Irsk kaffegranité med flødeskum | Signes Mad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge