Saltkaramel-brownies

Her i vinterferien er vi endnu engang i sommerhus, og en af de få regler vi har, er at man skal have kage HVER dag. Min yngste datter og jeg elsker at bage, og det må gerne være “noget svært”. Fx har vi planer om at bage donughts en dag heroppe; et projekt der flere gange er blevet skudt i sænk pga tidsmangel. I sommerhuset er der heldigvis uanede mængder af tid, så ingen projekter er for store; her er det kun udstyret der sætter begrænsninger. Vægt og håndmikser har vi, men mange bageforme og sprøjteposer findes ikke. 
I går havde vi lyst til en chokoladerig kage, så jeg bladrede mine gemte opskrifter fra Feedly (min bloglæser) igennem og faldt over en opskrift på saltkaramel-brownies fra smittenkitchen.com. Da jeg af erfaring ved at Debs opskrifter altid er gode og gennemtestede, kastede jeg mig ud i projektet. I retrospekt er det nok en kage, der skal spises kold, da karamellen flød meget ud, men den smagte fantastisk. Efter at billedet blev taget, fik den lige en klat cremefraiche for at give lidt kant – den er nemlig MEGET sød. Det er ikke en kage man kan spise mange stykker af, da den er meget rig, men det lykkedes os da at få den aflivet, så vi er klar til nye kageprojekter i dag 🙂

Saltkaramel-brownies (1 form, ca 20 x 20 cm)
Karamel
140 g hvidt sukker
50 g smør
3 spsk piskefløde
½ tsk havsalt

Brownies
85 g mørk chokolade (ca. 60%)
115 g smør
200 g sukker
2 store æg
1 tsk vaniljesukker
1 nip salt
85 g hvedemel

Start med at lave karamellen: Kom sukkeret i en kasserolle og lad det smelte ved medium varme. Lad være med at røre for meget i mens det smelter. Når alt sukkeret er smeltet, tages gryden af varmen og smørret tilsættes. Rør til det er smeltet og tilsæt så salt og fløde. Rør til en homogen masse og sæt gryden tilbage på varmen. Lad karamellen boble under omrøring til den er gylden; det tager et par minutter. Kom bagepapir i en form (den samme som du vil bage kagen i, og hæld karamellen heri. Sæt karamellen koldt til den er stivnet; det tager en halv times tid. Klip karamellen ud i mundrette bidder.

IMG_1651
Kom chokolade og smør i en skål (eller en lille gryde) og sæt den i et vandbad. Lad det smelte til du har en blank masse. Tag skålen af varmen og tilsæt sukkeret. Rør godt med en dejskraber. Tilsæt æggene et ad gangen, rør godt imellem hvert. Kom vaniljesukker og salt i dejen og vend melet i til sidst. Vend størstedelen af karamelstykkerne i dejen, gem nogle stykker til at lægge ovenpå. Smør formen og hæld browniedejen heri. Læg de sidste karamelstykker ovenpå dejen.

IMG_1657
Bages midt i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Tjek med en stegegaffel at kagen er gennembagt. Lad den afkøle på en rist og stil den dernæst på køl. Skær ud i små stykker og servér med en skefuld cremefraiche.

Lun brownie - der helt sikkert havde været pænere kold!

Lun brownie – der helt sikkert havde været pænere kold!

Print Friendly

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i kage og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge