Salsa

Jeg har planer om at lave et stort fad med tortillachips og smeltet ost til aftenenes Bingo Banko – ungerne elsker det program, selv om sandsynligheden for at vinde er, om muligt endnu mindre end at vinde i Lotto! Nå, men forkælelse skal der til, og i stedet for den købte salsa fik jeg lyst til at lave min egen. Sandsynligheden for at ungerne spiser det er lig nul, så jeg har kommet noget chili i, men det kan jo bare udelades. Jeg havde nogle lækre chipotle-chilier i køleskabet, som giver en lækker røget smag, men en almindelig chili kan sagtens bruges.

Hemmeligheden ved god salsa er en skarp kniv, lidt tålmodighed og en god syre-balance. Jeg syntes selv jeg har ramt det meget godt, og glæder mig til at fortære salsaen til aftenens hygge.

Salsa (1 mellemstor skål)
3 tomater
1 lille peberfrugt
½ løg
1 fed finthakket hvidløg (jeg brugte friske hvidløg med top fra ugens kasse)
2 chipotlechilier
2 spsk olivenolie
2 spsk ketchup
saften af ½ citron
salt og peber
evt. et nip cayennepeber

Tag kernerne ud af tomaterne og hak dem helt fint. Peberfrugten skæres ligeledes i meget små tern. Så hakkes løg, hvidløg og chili og det hele blandes sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med salt og peber og lad salsaen trække et par timer. Server sammen med chips eller den store mexicanske menu.
Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i tilbehør og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge