Salsa med masser af chili

Jeg må indrømme at jeg som oftest bare køber et glas salsa, når der står mexicansk på menuen, men i aften stod menuen på burgere, og lidt sent opdagede jeg at den skyr jeg havde påregnet at lave til dressing, var for gammel 🙁 Da jeg nægter at overhælde min burger med købedressing, måtte jeg finde på noget andet.
Idet jeg både havde tomater, peberfrugt, løg og chili, fik jeg kogt en gang salsa, og den blev formidabel. Nogle vil måske mene at den lige erpå den stærke side, men det kan man jo selv justere – den var perfekt indeni burgeren sammen med salat, sure agurker og lidt ketchup. Jeg havde en rest chipotlechili, ikke pulver, men marinerede chilifrugter (jeg købte en dåse for længe siden, og har bare haft dem i et glas i køleren) som blev hakket fint, og kogt med. Hvis du ikke kan skaffe sådan nogle, kan de erstattes af cayennepeber blandet med røget paprika.
Næste gang laver jeg nok en større portion, og opbevarer i et atamonskyllet glas på køl, for det blev langt bedre end Santa Maria eller noget andet købt salsa jeg nogensinde har smagt.

Salsa (hot)
2 røde peberfrugter uden skind (fra glas)
10 cherrytomater
1 løg
1 fed hvidløg
3-5 skiver syltet jalapeno
2 spsk chipotlechili
½ dl hvidvinseddike
1 tsk sukker
salt og peber

Hak løget fint, og kom det i en kasserolle med lidt olie. Lad løget blive klart, det skal ikke brune. Skær peberfrugten i tern, og skær cherrytomaterne i ottendedele. Hak hvidløg og chili fint. Kom hele baduljen ned i gryden til løget, og lad det koge op. Tilsæt eddike og sukker, samt lidt salt og peber. Lad salsaen koge forholdsvis voldsomt i ca. et kvarter til konsistensen er som du vil have den.
Hæld salsaen over i en skål og spis den lun eller kold.

Links til hjemmelavede burgerboller er her
Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i tilbehør og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Salsa med masser af chili

  1. Signe skriver:

    Jeg mener at jeg købte dåsen med chipotle i Metro (og jeg tror faktisk at det var Santa Maria…), men prøv at kigge i et velassorteret supermarked.
    Vi har jo alle mærkelige “brister”, så bare tænk på den som en citronkage 🙂
    Signe recently posted..Citronmåne – eller bare citronkage

    • Bente skriver:

      Jeg må på jagt IDAG efter chipotle – så menuen imorgen kan være mexianske burgere stærkt inspireret af dig. Tak. hilsen Bente

  2. Bente skriver:

    Det ser super godt ud – jeg har længe drømt om, at erstatte santa maria med home made. Hvor køber du chipotlechili – er der et bestemt mærke du fortrækker?? Jeg er ikke glad for, at indrømme det, men en af mine “brister” er, at jeg faktisk eeeeelsker dan cakes version af citron måne – jeg må bare afprøve claus meyer´s uden e-numre og meget andet.
    Hilsen Bente

  3. Pingback: Salsa med masser af chili | Madbevægelsen -- danske madblogs

  4. Signe skriver:

    Det ville bestemt passe perfekt til den menu 🙂
    Tak for rosen!

  5. Hold da op hvor ser det godt ud. Det kunne være man skulle lave det til i morgen. Der står vores menu faktisk på tortillas og nachos 😀
    Lækkert ser det ihvertfald ud 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge