Rustikt kyllingefad med pastinakker

August i år har været enormt efterårsagtig, men det er vel først i dag at det er den første rigtige efterårsdag? For mig er efterår lig med rodfrugter, så det stod menuen på i dag.

Da jeg var barn fik vi jævnligt et eller andet rodfrugtfad med kød ovenpå. Jeg husker mest squash, rødbede og kartofler i en ikke særlig vellykket symbiose… Der er dog visse fordele ved at bage rodfrugter sammen med fx kylling (prøv også med nakkekoteletter – superlækkert!), da saften fra kødet får rodfrugterne til at smage af mere. Her til aften skulle det bare være nemt, og da jeg havde en hel pakke pastinakker i grøntsagsskuffen, og havde taget en kylling (fandt fornylig et par af de gode Løgismose-kyllinger på dato i Netto – 45 kr for en god kylling!) op i aftes, var de to ting ligesom udgangspunktet. Jeg havde både frisk rosmarin og timian i vindueskarmen, men lidt tørret krydder kan også sagtens fungere. Husk at vende godt rundt i fadet, så alt er dækket af marinade, og så kan jeg kun anbefale at komme lidt finthakket æble over, når fadet kommer ud af ovnen. De sprøde æbletern er vildt lækre sammen med de bløde rodfrugter.

Rustikt kyllingefad med pastinakker (4 pers.)
1 kylling (ca 1300 g – denne var fra Løgismose)
500 g pastinakker
2 store porrer
2 fed hvidløg
saft af 1½ citron
1 dl god olivenolie
nogle stilke timian og rosmarin
salt og peber
1 discovery æble (eller andet frisk, dansk æble)

Tag et stort ildfast fad og hæld olivenolie i bunden. Pres saften fra citronerne og skær hvidløget i skiver. Kom det hele ned i fadet sammen med timian og rosmarin, samt salt og peber. Skræl pastinakkerne og skær dem i kvarte på langs. Rens porrerne og gem den grove top til en gang suppe. Skær porrerne i 5 cm stykker. Kom grøntsager i fadet.
Del kyllingen i 10 stykker og kom stykkerne ned til grøntsagerne. Vend godt rundt, så alt er dækket af marinaden. Vend kyllingestykkerne med skindet opad.

IMG_2494
Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter. Stik i kyllingen og tjek om saften er klar. Skru op for ovnen og giv fadet ca 5 minutter, så kyllingen bliver sprød. Skær æblet i små tern, drys dem over det færdige kyllingefad og server.

IMG_2495

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende

Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge