Rødbederisotto

For nogle uger siden blev jeg interviewet til artikelserien “min søndagsmiddag” i BT (artiklen blev bragt søndag den 24.maj – desværre skal man have BT plus abonnement for at læse den online). Et af spørgsmålene var hvad mit sidste måltid skulle være, og hertil måtte jeg svare, at det helt sikkert skulle være noget italiensk, og formentlig en lækker, cremet risotto. Selve søndagsmiddagen var også noget italiensk, nemlig pizza med koldthævet dej og fyld af henholdsvis kartofler og skinke/artiskokker. Som bloggens læsere nok er klar over, er jeg meget glad for brød, så pizzadej er noget jeg har eksperimenteret en del med. Mht. fyldet skal det være rendyrket italiensk, ikke noget med kebabkød, salat og dressing på min pizza, nej tak, det skal være gode, enkle råvarer, som får lov til at smage igennem.
Skulle man have lyst til at se mit bedste køkkentip, som også blev produceret til BT, er det lige her; kan afsløre at det handler om madspild

 

For at vende tilbage til risottoen, så fik vi forleden en virkelig delikat risotto med rødbede; måske ikke den mest sommerlige grøntsag, men jeg vil vove den påstand at sommeren endnu ikke rigtig har vist sig.
Jeg havde toppet den med endnu en rødbede, bagt i klodser med honning og solbæreddike i 30 minutter, men det kan man sagtens undlade.
Desuden fik vi en krebinet til, men det er egentlig ikke nødvendigt.

Rødbederisotto (4 pers.)
300 g arborioris
9 dl fond (kyllinge- eller grøntsags-)
½ dl balsamico
30 g revet ost
1 rødbede (ca. 200 g)
½ løg (stort)
1 fed hvidløg
salt og peber, samt mere ost til at drysse over

Hak løg og hvidløg fint. Skræl rødbeden og skær den i helt fine tern (ca 3 mm på hver led).
IMG_2883
Varm en sauterpande op (fuld knald på varmen) med lidt olivenolie. Steg løg og hvidløg let; de skal bare blive gennemsigtige. Tilsæt ris og rødbede og steg indtil risene begynder at sætte sig fast i bunden. Tilsæt balsamico og rør til det er kogt væk. Begynd nu at tilsætte fonden lidt ad gangen. Tilsæt et par deciliter hver gang, og rør ind imellem. Hver gang det begynder at sætte sig fast i bunden tilsættes mere fond. Efter omkring 20 minutter er risene ved at være færdige, og har formentlig “drukket” det meste af fonden. Fang et riskorn og bid det over, det skal klistre lidt i tænderne, og altså ikke være helt færdigt.
Tilsæt resten af fonden, samt ost, 1 tsk salt og godt med peber. Sæt låg på panden og stil den til side i nogle minutter.
Til sidst røres risottoen igennem og smages til. Den skal være løbende i konsistensen, men ikke suppe-agtig eller for tyk.
Kan serveres med lidt bagt rødbede og et par blade salvie som her.
IMG_2895

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i hovedret, Italien og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge