Rodfrugtsuppe med kokosmælk og karry

I går var min mand ude og føjte og begge piger var til børnefødselsdag det meste af eftermiddagen, så jeg vidste at de nok ikke havde den vilde sult på aftensmad. Når man sådan nærmest får frie hænder til at bestemme menuen, så er det bare at gribe chancen og smække noget januarlækkert på bordet; en god og fyldig suppe med godt med grøntsager, samt en snert af Asien – skønt!
Denne portion er til 2 sultne voksne, eller 1 voksen og 2 børn (hvoraf den ene spiste godt igennem).

3 jordskokker
1 stor gulerod
1 lille pastinak (i alt ca. 400 g rodfrugter – bland efter behag, eller tag hvad grøntsagsskuffen indeholder)
1 løg
1 lille dåse kokosmælk (165 ml)
1 tsk rød karrypasta (eller alm. karry)
½ liter hønsefond (elelr tilsvarende mængde bouillion)
salt og peber

Rodfrugter og løg skrælles og skæres i tern. Svitses i lidt olivenolie sammen med karryen. Tilsæt kokosmælk, lad det koge lidt ind og tilsæt så hønsefond. Lad det simre under låg til grønsagerne er helt møre, blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber. Server med et godt stykke brød, mums!

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i hovedret, suppe og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge