Rodfrugtlasagne

Dette er egentlig blot en variant af grøntsagslasagne, men i bedste Stop Spild af Mad-ånd, fik jeg ryddet grøntsagsskuffen, og fik en overordentlig velsmagende lasagne ud af det. Ungerne var ikke vilde med retten, til trods for den forholdsvis milde smag af rodfrugter, men både husbonden og jeg syntes den var rigtig god.
Jeg havde både rødbeder, pastinakker og jordskokker, der skulle bruges, og rødbederne gør selvfølgelig at lasagnen bliver meget rød, så den vil få en noget andet kulør, hvis du bruger andre typer rodfrugter.

Rodfrugtlasagne (4-6 pers.)
Grøntsagssauce:
2 store rødbeder
6 jordskokker
5 små pastinakker
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk hvidvinseddike
1 ds. mosede tomater (giv de flåede et drøn med stavblenderen)
lidt frisk timian og rosmarin – finthakket
salt og peber

Bechamel:
25 g smør
3 spsk mel
½ l mælk (skift evt. lidt ud med grøntsagsbouillon)
1 frisk mozzarella (125 g)
salt, peber og muskatnød

200 g lasagneplade (evt. fuldkorn)
rasp til drys

Skræl alle grøntsagerne og riv dem på den grove side af rivejernet (hvidløget dog på den fine). Kom lidt olie i en stegegryde og sauter grøntsagerne let – de skal blot falde sammen. Hæld eddike på og lad det koge væk. Tilsæt de mosede tomater samt krydderurterne. Skru ned og sæt låg på gryden – lad det simre en halv times tid. Smag til med salt og peber.

Smelt smørret til bechamel i en tykbundet gryde. Tilsæt mel, og kog det godt igennem (husk at røre imens). Hæld mælk på lidt ad gangen, pisk grundigt og lad det koge op inden du tilsætter mere væske. Når konsistensen er passende, kommes osten i (bare bræk den lidt i stykker med fingrene). Lad osten smelte under omrøring. Riv lidt muskatnød i sovsen, og smag til med salt og peber.

I et smurt fad (ca. 20×30 cm) kommes først lidt grøntsagssauce og lidt bechamel, dernæst plader, mere grøntsagssauce og bechamel og så freemdeles. Slut med bechamel og drys et lag rasp på toppen.
Lasagnen bages ved 200 grader i 30 minutter – lad den stå og sætte sig i 5 minutter inden den serveres med lidt salat og et stykke brød til.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Rodfrugtlasagne

  1. Ah! Kan se længere nede på bloggen, at du allerede har sat den på. Så det lykkedes.

    Tusinde tak for støtten, Signe! Det er vi meget glade for!

    KH
    Selina

  2. Det ville være herligt, Signe 🙂 Det er vi glade for.

    Her er link til vores logo i forskellige størrelser + “propaganda” materiale:

    http://www.stopspildafmad.dk/spredbudskabet.html

    KH
    Selina

  3. Skøn Rodfrugtlasagne, Signe! Rigtig vinter reste-mad.

    Og tusinde tak for henvisningen til os 🙂

    KH
    Sel

  4. Klidmoster skriver:

    Fremragende idé at bruge trætte rodfrugter til lasagne. Mums 🙂
    Klidmoster recently posted..Hjemmelavet is af blød nougat…

    • Signe skriver:

      Hm, kommentarerne på netop dette indlæg får jeg ikke mail om 🙁
      Jeg har ret tit trætte rodfrugter i køleren, så det er godt med en lidt alternativ brug af dem 🙂

Skriv et svar til Signe Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge