Rodfrugter i sennepscreme

I går stod menuen på fiskedeller med ovnfritter og det lækreste rodfrugttilbehør vi længe har fået. Fiskefarsen var købt ved fiskemanden, da det nu engang er familiens favorit. Ovnfritter kan man vel altid bikse sammen, jeg blandede dem med olivenolie, salt, peber og røget paprika. Hjemmerørt remoulade har jeg blogget om før, så her er bare opskriften på rodfrugtsnasket…

500 g blandede rodfrugter (jeg brugte selleri, gulerod og jordskokker, men bland efter hvad der er i grøntsagsskuffen – bibehold dog noget gulerod, da det ellers bliver for blegt)
1 dl piskefløde
1 spsk sennep (helst dijon)
1 kvist timian
salt og peber

Rodfrugterne skrælles og skæres i tern af ca 1×1 cm. De blancheres i kogende vand med salt et par minutter og overhældes derefter med koldt vand. Piskefløden, sennep og timian kommes i en gryde, og koges ned til det tykner (cremeagtigt), smages til med salt og peber. Rodfrugterne vendes i sennepscremen, varmes igennem og serveres til et dejligt vintermåltid.

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i tilbehør og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Rodfrugter i sennepscreme

  1. Klidmoster skriver:

    Hej Signe.
    Det ser dejligt ud. Jeg kan godt lide at din måde at lave rodfrugterne på.
    Mvh Malou

  2. Signe skriver:

    Det er da også rigtigt – kunne bare huske at jeg serverede det i en eller anden portionsform. Jeg tror det var en af de første ting vi lavede til madlavning, så det må være 11-12 år siden nu.

  3. Marie Ulletved Holmgaard skriver:

    Jeg kan stadig huske første gang du lavede det her rodfrugtemix, serveret i en filodejs-kurv. Muligvis ca. 15 år siden… Det er stadig en af de smage jeg kan genkalde på tungen bare ved at blive mindet om retten! Nusj det skal jeg lave snart 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge