Rabarbertrifli

Jeg ved godt at trifli er en meget gammeldags dessert, men da min mor på ingen måde er fan af frugtgrød, er det ikke én jeg er vokset op med. Tværtimod har jeg nærmest opdaget den indenfor de seneste år. Det er nok næsten verdens nemmeste dessert, når først man har de enkelte dele: Frugtgrød, makroner og flødeskum eller creme. Så er det bare at “stable” og stille på køl i et par timer.

Forleden dag faldt jeg over sæsonens sidste rabarber i sommerlandet; 1,3 kg ordnet vægt for 30 kr, den pris kan man vist ikke klage over. Havde jeg haft lidt non-oxal havde jeg hældt det i, rabarbernes syre er ret hård ved tænderne, men smagen fejler ikke noget. Desuden var de fine og gennemrøde (formentlig jordbærrabarber), så farven blev virkelig flot.
Jeg lavede en kæmpe portion rabarberkompot, så var der både til grydestegt kylling, trifli (af to omgange) og fyld i en kringle i dag – lækkert.
Den første omgang trifli var med flødeskum, men i aftes havde vi en gæst, og jeg lavede dem derfor med creme. Det har jeg faktisk ikke prøvet før, og det kan bestemt godt anbefales. Cremen gør bare desserten endnu mere lækker.

Rabarbertrifli (6 pers.)
Kompot:
350 g rabarber (ordnet vægt)
150 g sukker
½ stang vanilje
1 tsk kartoffelmel
1 tsk vand

Creme:
2 æggeblommer
1 spsk maizena
2 spsk sukker
½ stang vanilje
2½ dl sødmælk
2 dl fløde

125 g makroner (gerne nogle med mandler i)

Ordn rabarber og skær dem i stykker af 2 cm. Kom dem i en gryde sammen med sukker og vaniljestang (skrab marven ud og kom marv og bælg i gryden). Sæt gryden over på mellem varme og lad kompotten stå og små boble i 7-10 minutter. Der må gerne være hele stykker rabarber tilbage. Tag gryden af varmen. Opløs kartoffelmel i vand og rør det i kompotten. Hæld kompotten i en skål og lad den afkøle helt.
Til cremen kommes æggeblommer i en lille gryde. Rør maizena og æggeblommer sammen. Tilsæt sukker og vaniljemarv. Kom også den tomme bælg i gryden. Tilsæt sødmælk og pisk godt. Sæt gryden over varmen og pisk til cremen koger. Hæld cremen over i en skål og læg film ned på overfladen, så cremen ikke trækker skind. Lad cremen afkøle helt.

IMG_4998

Pisk fløden til en let flødeskum og vend den i den kolde creme (husk at smide vaniljestangen ud).
Kom makronerne i en plasticpose og giv dem et gok med en grydeske. De skal ikke blive til komplet pulver, blot knuses i uens stykker.
Find 6 pæne glas frem og gør klar til at “bygge” din trifli.

IMG_5000

Først en skefuld makroner i hvert glas, dernæst en skefuld rabarberkompot og til sidst en skefuld creme. Vær lidt omhyggelig, så lagene ligger pænt. Gentag og kom lidt ekstra creme på toppen. Du kan selvfølgelig også lave trifli i en stor skål (og med bær i stedet for rabarber).
Sæt triflien på køl i mindst en time. Tag dem ud en halv time førend de skal spises, så de ikke er helt gennemkolde.
Server og nyd.

IMG_5012

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i dessert og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge