Rabarbersaft og marmelade

Efter klidmosters og mit møde IRL forleden, hvor jeg fik den mest fabelagtige rabarbersaft, har jeg været lidt tændt på at lave det selv. Da jeg så træder ind i Kvickly i dag, ligger der bare de mest gigantiske bundter rabarber for en flad femmer(!!!). De var selvfølgelig ikke øko, men til den pris kunne jeg bare ikke sige nej. De røg lige i kurven – så kompenserede jeg ved at købe øko-kød og mælk i stedet (ja okay, det havde jeg nok gjort alligevel…), samt kun transportere mig selv på cykel hele dagen (ja, det var fordi bilen opholdt sig i Lemvig sammen med manden, men altså…).
Nå, men det var rabarbersaft vi kom fra. Jeg lavede det bare straight up med en flækket vanillestang, og det blev nok lige til den søde side – ville nok vælge at bruge citronsaft i stedet for vand næste gang for lige at afbalancere med lidt syre.
Marmeladen blev supergod, fordi jeg bagte rabarberne i stedet for at koge dem – så bibeholder de faconen, og man kan bare mose så mange af dem som man vil. Man kan også lave kompot på denne måde, men så ville jeg nok holde lidt igen med sukkeret i første omgang, og så bare koge saften med lidt ekstra efterfølgende.

Rabarbersaft og marmelade
1 kg rabarber
500 g sukker (bruger du rørsukker, lidt mindre)
1 stang vanille
1½ dl vand

Rens rabarberne og skær dem i stykker af 1 cm. Kom dem i et ildfast fad sammen med sukker og den flækkede vanillestang. Hæld vandet over, dæk med folie og bag fadet ved 200 grader i ca. 45 minutter.
Læg en si over en skål, og hæld hele balladen i sien. Lad saften dryppe fra og rør så i rabarberne med en gaffel indtil marmeladen har en passende konsistens (så fin eller grov, man nu måtte ønske). Kom rabarbermarmeladen i et par atamon-skyllede glas, og hæld saften på en flaske. Der bliver formentlig omkring 3/4 liter. Saften opbevares på køl, og skal blandes 1 til 3 eller 4, alt efter hvor stærk en saft man kan lide.

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i syltning og tagget , . Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Rabarbersaft og marmelade

  1. Pingback: Rabarber-whisky sour | Signes Mad

  2. Pingback: Kærnemælkshorn med rabarber | Signes Mad

  3. Pingback: Rabarberkage med crumble | Signes Mad

  4. Klidmosteren skriver:

    Ha ha, det tror jeg på 🙂

  5. Signe skriver:

    Hej Malou
    Det smagte fantastisk – men havde sukkerbuzz i et par timer efter at jeg havde drukket sådan et stort glas…
    Knus Signe

  6. Klidmosteren skriver:

    Hej Signe

    Wow, du gjorde det! Det ser meget autentisk ud 🙂

    Det må jeg lave af mine rabarber på fredag, så kan jeg få saft og Max kan få sin lovede trifli 🙂

    Knus
    Malou

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge