Rabarber-mascarponeis

I en af de utallige vejsideboder i sommerlandet faldt jeg forleden over et bundt flotte, spinkle rabarber. Rabarbersæsonen er ellers ved at være ovre, men disse var fine. Jeg valgte at lave en variant over min klassiske kringle, denne gang med marcipanremonce og rabarber, med halvdelen af bundtet, og resten blev tryllet om til en let is. Jeg havde lidt problemer med at finde kondenseret mælk i den lokale brugs (min husbond fandt det til sidst (på køl???) i SuperBest i den tilstødende by), så jeg valgte at bruge mascarpone og sødmælk. Isen bliver forholdsvis hård på frost, men smagen fejler ikke noget – syrligheden i mascarponen understøtter rabarberne perfekt.

Rabarber-mascarponeis (0,8 l.)
200 g rabarber
100 g sukker
3 dl sødmælk
250 g mascarpone

IMG_2320

Skyl rabarberstænglerne og skær dem i stykker. Kom dem i en lille gryde med sukker og det vand, der hænger ved. Sæt låg på gryden og sæt den over medium varme. Kog forsigtigt op til rabarberne begynder at splatte ud. Tag gryden af varmen og lad massen køle ned. Giv massen et drøn med en stavblender, så rabarberne er helt findelt. Bland mascarpone og sødmælk i, og kør massen på en ismaskine, til du har en cremet is. Overfør isen til en beholder med låg, og sæt den på frost.
Tages ud af fryseren 20 minutter førend den skal spises. Kan spises med et drys chokolade eller lidt friske bær.

IMG_2340

2 kommentarer
  • Kirsten siger:

    Jeg elsker alt hvad der er rabarber i, og synes det er så ærgeligt at sæsonen for rabarber er ved at være forbi. Øv! Jeg vil skynde mig at prøve denne lækre opskrift. Tak for opskriften 🙂

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *