Røget laksemousse

Da jeg jo – meget mod min vilje – kun arbejder få timer om ugen p.t. betyder det en del frokoster i mit eget køkken. Jeg er egentlig ikke den store frokostperson, og er ret kræsen med pålæg. Allerhelst vil jeg have lidt frisk brød, salat og den slags, men jeg kan jo ikke stå og bage hver dag til frokost (fysisk kunne det nok godt lade sig gøre, men jeg ved ikke hvor sundt for figuren det ville være :-)), så lidt lækkert dip til ristet brød og grøntsagsstænger bliver det til i stedet. Tapenaden var den første , her kommer den anden – og jeg er slet ikke færdig… Nogle af dem kan bruges sammen med andre slags pålæg i sandwiches, men denne gør sig vist bedst alene med et par blade salat til.

1 stykke varmrøget laks (ca 150 g)
saft af 1 lime
1 tsk kapers
2 spsk creme fraiche (eller græsk yoghurt)
salt og peber

Pluk laksen fra skindet, kom kødet i en skål sammen med de øvrige ingredienser (Kapers kan evt. hakkes alt efter hvor store de er). Mos det hele grundigt med en gaffel, smag til og server det med ristet rugbrød (igen tørt rugbrød herhjemme!!), eller som fyld i en grov sandwichbolle. Spis lidt grønt til og du har en lækker frokost.
Du kan også rulle moussen ind i skiver af røget laks, og servere det på en bund af små salater med en persillepesto til – så har du en meget lækker forret!

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i forret og tagget , , . Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Røget laksemousse

  1. Signe skriver:

    Velbekomme – og tak for tippet, det må prøves 🙂

  2. Kristian skriver:

    Hej Signe.
    Den mousse ser bare rigtig lækker ud og minder mig egentlig lidt om barndommmens tun og laksemousse 🙂

    Har du prøvet at lave den med pebermakrel? Prøv det engang hvis du får sådan en laban mellem hænderne – det er også guf.

    Tak for at mine tænder nu løber i vand!

  3. Signe skriver:

    Hej Malou
    Jeg ville tro at det blev lidt for røget med rygeost, men er da frisk på at prøve hvad som helst med rygeost, som jeg bare æælsker.
    Brødet er bare mit sædvanlige rugbrød (find opskriften under brød – et af mine allerførste blogindlæg)
    Hilsen Signe

  4. Klidmoster skriver:

    Hej Signe.
    Det ser rigtig lækkert ud. Man kan også med fordel bruge lidt rygeost i stedet for creme fraiche. Brøddet ser også godt ud.
    Mvh Malou

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge