Pulled pork

Jeg prøvede at lave pulled pork for et års tid siden, men havde fået indkøbt et for magert stykke gris, så det blev tørt og uspiseligt. Jeg var faldet over et stort stykke økologisk nakkefilet i Inco til en billig penge – kun 150 kr for 2,2 kg grisebasse. Så måtte jeg forsøge mig ud i genren igen, og denne gang blev det yderst vellykket. Vi var 4 voksne og 4 børn, der spiste os en mavepine til – og der var stadig lidt kød til fryseren, der er vist nok til næste gang husbonden og jeg er alene hjemme.

Jeg lavede nakkefileten i Römertopfen, den fik først 5 timer ved 125 grader, og dernæst en time på grillen ved indirekte varme, tilført lidt røgsmuld af et par omgange. Den bliver fint mør i Römeren, så man kan sagtens nøjes med den første tilberedning – det sidste var bare for at tilføre yderligere smag.
Jeg serverede pulled pork med nybagte burgerboller, coleslaw, syltede agurker og en skøn barbecuesovs lavet af væsken fra Römertopfen, kogt ind med 1 dl ketchup – mums, det var fantastisk tirsdagsmad!

Pulled pork (8-10 pers)
2,2 kg nakkefilet
2 tsk røget paprika
2 tsk paprika
6 fed hvidløg
1 tsk peberkorn
1 tsk allehånde
1 tsk fennikelfrø
4 tsk muscavadosukker (eller brun farin)- med top
2 tsk salt
1 tørret chipotlechili
1 dl ketchup til sovsen

Klip chilien i mindre stykker og kom den i en morter med resten af ingredienserne. Mas til en jævn masse. Masser krydderimassen ind i kødet og lad det trække på køl natten over.
Sæt Römertopfen i en kold ovn og sæt den på 125 grader. Lad kødet stege til det har en centrumtemperatur på 94 grader ( i min ovn tog det 5 timer). Tag kødet ud og sigt væsken ned i en lille gryde. Tilsæt en dl ketchup og kog til en tyk sauce. Juster smagen med salt og sukker.
Tænd grillen, så der er indirekte varme i den ene side. Læg kødet midt på grillristen, og giv kødet en times tid. Kom evt lidt rygesmuld på kullene af et par omgange.
Server med friskbagte burgerboller, coleslaw, syltede agurker og den indkogte bbq- sauce.

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

16 kommentarer til Pulled pork

  1. Pingback: Grønkålsslaw | Signes Mad

  2. Pingback: Ugens madplan uge 40 | Milles mad

  3. Pingback: Ugens madplan uge 14 | Milles mad

  4. Sarah skriver:

    Hej Signe.

    Har en gang før lavet pulled pork, men det tog 12 timer :). Er det virkelig rigtigt at den kan laves på 5 timer?

    Vh Sarah

    • Signe skriver:

      Det er rigtigt at samme effekt (hvor kødet er til at rive fra hinanden med to gafler) kan opnås på bare 5 timer. Man skal dog komme kødet i en stegeso, da det ellers bliver tørt og kedeligt

  5. Pingback: Ugens madplan uge 38 | Milles mad

  6. Pingback: Ugens madplan uge 25 | Milles mad

  7. Pingback: Ugens madplan uge 19 | Milles mad

  8. Pingback: Trukket gris | Signes Mad

  9. Kokke Kongen skriver:

    Jeg troede pulled pork udelukkende kan tilberedes på en weber grill. Men hvis det funker i en römer, så skulle jeg da også prøve. Er 125C virkelig varmt nok? Kødet skal jo helst kunne trækkes i strimler med en gaffel 🙂
    Kokke Kongen recently posted..Indisk citron dhal

  10. Pingback: Ugens madplan uge 38 | Milles mad

  11. foodfanatic skriver:

    Mums, så lækkert. Ville have lavet det i dag, men kunne ikke finde nakkefilet. Er dybt, dybt misundelig 😉
    foodfanatic recently posted..Æbletærte med brombær

  12. Thomas skriver:

    Hvor ser det godt ud!

    Det må jeg prøve en dag – Den opskrift på Coleslaw, er det en du er nærig med?

    Thomas
    Thomas recently posted..Sauce tartare, Rib-eye og hjemmestegte pommes frites.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge