Paradisæblegele

Gele er en forholdsvis ny forteelse for mig i sylteregi, da jeg aldrig har været så vild med konsistensen. Smagen fejler til gengæld ingenting, og både mirabellegele og paradisæblegele smager skønt og har den smukkeste farve. Min datter smører det bare på brød, men jeg bruger det i saucer, som pynt på trifli eller måske i en lækker makronsnitte.
I går kom jeg forbi et træ proppet med paradisæbler, så jeg tog mig den frihed at plukke nogle håndfulde. Næste gang plukker jeg helt sikkert nogle flere, for dette blev nok verdens mindste portion gele, og “besværet” er ligesom det samme om man laver meget eller lidt. Geleen kan sagtens holde sig i op til et år, den skal blot opbevares på køl efter åbning.
Paradisæbler er jo så små, så noget decideret spiseæble er det ikke, men prøv at lave gele af dem – eller hæld klar snaps på de flækkede paradisæbler sammen med lidt sukker og evt. lidt rosmarin, og du får en fantastisk julesnaps.

Paradisæblegele (et lille glas)
650 g paradisæbler
2 dl vand
75 g rørsukker
Lidt vodka eller atamon til at skylle glasset i

Skyl æblerne og halver dem. Kom dem i en gryde med vand og lad dem koge uden låg til æblerne splatter ud. Hæld dem op i en saftsigte, eller for en sigte med et viskestykke, og lad æblerne stå til afdrypning i mindst 12 timer.IMG_2506
Mål den afdryppede saft af, jeg havde 1 dl væske, som nærmest var tykt allerede. Kom saften i en gryde, og tilsæt 75 % sukker. Lad det koge op, og rør i det, hele tiden i den samme retning, så forsvinder luftboblerne og geleen bliver klar.
Hæld den varme gele på et skoldet glas, som lige er blevet skyllet med lidt vodka eller atamon. Tilbind straks.

Forkerte æbler, men jeg havde brugt alle paradisæblerne til geleen

Forkerte æbler, men jeg havde brugt alle paradisæblerne til geleen

IMG_2531

Closeup af den smukke gele

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende

Dette indlæg blev udgivet i syltning og tagget , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Paradisæblegele

  1. Elsebeth skriver:

    Man kan også sylte dem hele og lade et stykke af stilken blive på – de er fine som pynt på kager eller tilbehør til en steg. Her egner dem fra haven sig, fordi de ikke er så små.

    • Signe skriver:

      Har godt set en opskrift i Tørsleffs syltebog (klassikeren over dem alle) på hele, syltede paradisæbler. Det kunne da være at det skulle prøves 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge