Orangegrene

Jeg har altid været vild med orangechokolade, de to smage passer bare SÅ godt sammen. Jeg har flere gange overvejet at lave orangegrene, men det er altid blevet ved tanken. I går skrællede jeg en stor appelsin fra aarstiderne, og da jeg så hvordan en sky af appelsinolie stod ud af fra skallen, syntes jeg det var synd at den skulle gå til spilde. Jeg googlede mig frem til denne metode, men man kan vist gøre det på flere måder.
Det er vigtigt at få størstedelen af den hvide hinde af skallerne, det er her bitterheden sidder. Jeg havde kun 1 appelsin, men processen er lidt omstændelig, så næste gang laver jeg nok lidt flere på en gang.
De hjemmegjorte orangegrene har en god friskhed, så de er ret lækre på et fad med konfekt – til at opveje noget af det søde og fede.

Orangegrene (Ca. 50 stk)
skallen fra 1 stor, økologisk appelsin
2 dl vand
1 dl vand
1 dl rørsukker
150 g mørk chokolade

Kom stykkerne af appelsinskal i en gryde med 2 dl vand. Kog dem i 10-15 minutter alt efter tykkelse. Stik i dem med en pind, de skal være helt møre. Tag skallen op af gryden og hæld vandet ud. Skrab den hvide hinde af skallerne med en teske – det er nemmest mens skallen stadig er varm. Skær skallerne i tynde strimler.
Kom sukker og vand i gryden, kog det op, og kom appelsin-strimlerne i. Sluk for varmen og lad skallen trække i sukkerlagen i 10 minutter. Fordel de sukrede strimler på en plade beklædt med bagepapir, og lad dem tørre til de er gennemtørre. Det kan godt tage et døgn. Du kan evt. stille pladen i ovnen ved 100 grader i en times tid, for at speede processen op.
Smelt 100 g mørk chokolade i vandbad eller i microovn, hæld den smeltede chokolade over den resterende hakkede chokolade, rør indtil al chokoladen er smeltet. Dyp appelsinskallerne i den mørke chokolade, og lad dem tørre på et stykke bagepapir. Spis med kaffe eller glögg til 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende

Dette indlæg blev udgivet i slik og tagget , , . Bogmærk permalinket.

10 kommentarer til Orangegrene

  1. Piskeriset skriver:

    Mmmm de ser gode ud! Er helt enig mht. kombinationen af chokolade og appelsin – it works 😉
    Piskeriset recently posted..Grillet entrecote, røgede selleri-fritter og champignon-baconspyd

  2. Lind skriver:

    Åh mums…
    Det skal bestemt laves til vores julekonfekt dag…

  3. Lis skriver:

    Jeg tror også jeg vil prøve at lave orangegrene.
    Det lyder og ser altså rigtig lækkert ud.

    Kh. Lis
    Lis recently posted..Den kreative pakkekalender.

  4. Ellen skriver:

    Hvor ser de lækre ud. Jeg tror da de skal med i mit juleslik i år 🙂
    Så kan man jo også bruge appelsinskrællerne.
    Ellen recently posted..Appelsinsmør

  5. Marie skriver:

    Mums, det ligner en god julesnack! Og meget hurtige at gå til!
    Marie recently posted..November…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge