Myslibarer

Så er hverdagen så småt ved at melde sig, og ungerne skal til at have madpakker med igen. Efter en lang og meget afslappet juleferie, må der gerne komme lidt god energi i madpakkerne – og også gerne noget som jeg selv har lyst til at spise en sen eftermiddagstimen.
Min yngste datter og jeg har flere gange snakket om at lave myslibarer, så nu skulle det ligesom være. Jeg fandt denne opskrift, og tilpassede den lidt hvad jeg havde i skabene – det kan du også sagtens gøre. Barerne er gode og “tætte”, samt fyldt med energi. Vi peppede dem op med en håndfuld hakket chokolade, men det er altså ikke nødvendigt – de smager nemlig skønt, og er knap så fede som andre opskrifter. Alt i alt et godt bud på en januarsnack, kur eller ej.

Myslibarer (ca. 20 stk)
200 g 5-korns gryn (havre- eller speltflager)
100 g groft hvedemel
2 tsk kanel
½ tsk salt
75 g lys sirup
50 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
50 g hakkede mandler
50 g kokosmel
100 g rosiner
25 g tørrede kirsebær el. tranebær
1 stort æble, revet
evt. 1 håndfuld hakket mørk chokolade
1 dl agavesirup
1/4 dl rapsolie
1 æg

Bland mel og gryn med kanel, salt og sirup. Rør det sammen. Riv æblet ned i skålen, og tilsæt de to slags kerner, mandler, kokos, rosiner og kirsebær samt evt. chokolade. Vend ingredienserne sammen. Pisk agavesirup, æg og olie sammen og hæld det i de tørre ingredienser. Rør godt til du har en klistret masse. Kom bagepapir i en form (ca. 20×30 cm) og fordel blandingen heri. Med våde hænder presses massen godt ned i formen. Bag myslibarerne i 30 min. ved 185 grader. Tag dem ud af formen, lad dem afkøle let og skær dem i mindre stykker (ca. 5×5 cm). Skru ovnen ned på 125 grader og lad myslibarerne efterbage i 20 minutter. Afkøl dem på en rist og opbevar i kagedåse.

4 kommentarer
  • Jeanette siger:

    Måske man skulle forsøge sig med at lave myslibarer 🙂 Dine ser ihvertfald gode ud.

    • Signe siger:

      Det bliver vist heller ikke sidste gang jeg laver dem – det er altid lækkert med en hurtig snack i køkkenskabet 🙂

  • Sarah siger:

    Uhmmm de ser godt nok gode ud, de skal snarest afprøves til de 3 krudtugler.

    Mvh Sarah

  • Skriv et svar til Signe Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *