Mysli

Inspireret af et par andre bloggere (ingen nævnt, ingen glemt) fik jeg lyst til at lave min egen mysli for et par uger siden – det er en super måde at få masser af fibre fra morgenstunden, og samtidig er det helt op til dine egne smagsløg hvad du kommer i. Jeg er fx ikke særlig vild med tørrede æbler, bananer, papaya og lignende, og det er der bare rigtig mange mysliblandinger der indeholder. Timingen passede rigtig godt med at jeg var lidt træt af mine sædvanlige havregryn med mælk, og så døjede med ondt i maven ovenpå østersforgiftningen – så kunne jeg jo spise surmælksprodukter med mysli hver morgen i stedet 🙂

Jeg laver ikke en kæmpeportion, da det er ikke er særlig tidskrævende at lave, og så kan man jo prøve nogle andre smagssammensætninger næste gang.

Mysli (et stort glas)
300 g grovvalsede havregryn
150 speltflager
50 g kokos
75 g græskarkerner
100 g grofthakkede mandler
2 store spsk honning
1 dl kogende vand
150 g rosiner

Bland havregryn, speltflager, kokos, græskarkerner og mandler i en stor bradepande. Opløs honningen i det kogende vand og hæld ud over blandingen. Vend rundt med hænderne, så alle flager føles fugtige. Sæt bradepanden i en 175 grader varm ovn i ca. 30 minutter. Vend rundt et par gange undervejs. Når myslien er afkølet, vendes rosinerne i og det hele opbevares i et patentglas eller lignende.

8 kommentarer
  • Klidmosteren siger:

    Mums, det lyder som en god blanding. Det kunne være jeg skulle lave noget til Max, han spiser tykmælk med muesli hver morgen. Og det er faktisk ret dyrt at købe, Urtekram må score kassen på deres blandinger 🙂

    Knus
    Malou

  • Signe siger:

    Hej
    Det tror jeg bestemt at de gør 🙂
    Det er ret nemt at lave muesli, og når man i forvejen har en del af ingredienserne på lager er det jo lige til at gå til!
    Knus Signe

  • Marie Ulletved Holmgaard siger:

    Hvor ser det fantastisk ud Signe! Det skal jeg da også prøve. John han hader rosiner i müsli, så han er også lidt svær at gøre tilfreds dér…

  • Signe siger:

    Ja, rosiner er nærmest en fast bestanddel i alle mueslier, så der er det klart en fordel at lave selv (når man nu slæber rundt på sådan en kræsen husbond…).
    Knus S

  • Marie K siger:

    Hej

    Bliver det en klistret müsli, eller hjælper det at komme det i ovnen så det bliver mere grynet ligesom det man kan købe? 🙂

    mvh Marie

  • […] så mange rester af, men har da ind imellem revet de eventuelle rester ned i min almindelige mysli, det fungerer fint og gør bare myslien lidt grovere. Denne gang havde jeg dog lyst til at lave […]

  • Skriv et svar til Marie Ulletved Holmgaard Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *