Moules frites

I denne uge opdagede jeg til min glæde at min blog er nævnt i oktobers Spis Bedre, som en af 7 gode, private madblogs! Særligt er jeg beæret over at komme i selskab med skønne kvinder som Birthe, Malou og Piskeriset – hvor fantastisk er det lige!
Desuden er jeg blevet tildelt en Awesome Girl-award af Ibs, så i det hele taget har det været en fed uge på blogfronten – så må jeg lige se om jeg kan komme i tanke om 10 lidt sære ting om mig selv, som I ikke ved i forvejen… Det bliver bare ikke lige nu, hvor det i stedet skal handle om mad (man må jo leve op til omtalen :-)).
Det her måltid fik vi serveret hjemme ved nogle venner inden Coldplay-koncerten i august, og det var simpelthen så lækkert, at jeg blev nødt til at kopiere det forleden. Jeg må ærligt indrømme at ungerne meget belejligt ikke var hjemme, da de bare ved omtalen blev helt blege!

Mig bekendt er det nationalretten i Belgien, hvor man kan få det serveret ved vogne på gaden, ligesom fish and chips i England, men jeg har altså aldrig været i Belgien, så hvis det er helt i skoven, tager jeg gerne imod rettelser!

Moule frites (2-3 pers.)
Lav aioli af
2 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk dijonsennep
½ tsk salt
2 fed presset hvidløg
lidt cayennepeber
saft af ½ lime
2 dl raps- eller vindruekerneolie

Kom æggeblommer i en skål sammen med sennep, hvidløg og salt. Pisk med en håndmixer, og tilsæt olien i en tynd stråle. Pisk mayonnaisen rigtig godt igennem og smag til med lidt cayennepeber og limesaft- stil på køl!

Fritter
1 kg kartofler (jeg brugte en sød kartoffel, og resten almindelige – men alle rodfrugter kan bruges)
2 spsk olie
lidt frisk timian (eller tørret)
peber

Skræl kartoflerne og skær dem til pomfrittes-størrelse. Vend dem med olie, timian og peber, og fordel dem i et lag på en bageplade. Sæt dem i ovnen på næstøverste rille ved 225 grader i 30 minutter. Strø lidt salt over lige inden servering, så bibeholder de sprødheden!

Muslinger
2 kg blåmuslinger
2 dl hvidvin
saft af ½ lime
1 spsk frisk timian
2 løg
2 fed hvidløg
1 tsk salt
1 dl fløde

Rens muslingerne for skæg (altså de der tråde, der nogen gange stikker ud af siden) og sand – bank de åbne mod bordkanten, og hvis de ikke lukker sig, kasseres de. Hak løg og hvidløg fint, og steg dem let i en stor gryde. Tilsæt vin, limesaft, salt og timian, og lad det koge op. Tilsæt muslinger, rør en gang, og sæt låg på. Lad det dampe i 5-7 minutter, til alle muslinger har åbnet sig (er der nogen, der ikke har åbnet sig, skal de kasseres), og kom så fløden i gryden. Server muslingerne med brød, fritter og aioli samt lidt grøn salat.

Jeg lavede en grøn salat af:
et hoved hjertesalat revet lidt groft,
en håndfuld cherrytomater, der blev halveret,
en skoleagurk, skåret i halve skiver samt
5 forårsløg, skåret i små skiver
Hele molevitten blev drysset med lidt salt og peber, samt overhældt med lidt dressing rørt af ½ tsk dijonsennep, 1 tsk hvidvinseddike og 1 spsk olivenolie – Velbekomme!

TIP: Hvis der er noget af muslingefonden tilbage, så si den og smid den i fryseren – det er super basis til en fiskesuppe!

5 kommentarer
  • Piskeriset siger:

    Årrh, det er jo ren gudespise! Nok heller ikke helt sundt, men nøj hvor ser det godt ud 🙂

    I øvrigt er det da helt fortjent, at du er på listen i Spis Bedre, men ja – det er helt bestemt smigrende 🙂

    Hav en dejlig weekend!

  • Signe siger:

    Jeg fandt faktisk en Anne Larsen-opskrift, hvor hun havde rørt mayo op med lidt skyr, og så kaldte det sundt, meeeen jeg ville nu nok heller ikke sætte sådan en omgang til livs, hver uge 🙂
    Tak for rosen, og en superweekend til dig også 🙂

  • Klidmosteren siger:

    Orv, det er en 'ond' aioli 🙂

    Det tror jeg nok lige jeg skal forsøge mig med næste gang der er muslinger på bud.

    Wuhu, vi er i Spis Bedre – helt fortjent selvfølgelig 😉

    Knus

  • Signe siger:

    Den var så god, at jeg kun havde hvidløgsånde i 2 dage efter 😉
    Totalt fortjent – ingen beskedenhed her!!!

  • […] fandt vi på bloggen signesmad.dk, og her var også opskrift på aioli. Det er bare federe at lave tingene selv: Så ved man præcis, […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *