Mønstret rabarbertærte

Denne meget yndige rabarbertærte blev til ud af lige dele inspiration fra Instagram og det faktum at jeg havde en rest mørdej i fryseren fra datterens konfirmation i begyndelsen af maj. Jeg smider ALDRIG overskydende mørdej ud, former det blot til en flad kugle, der filmes og lægges i fryseren. På den måde kan man altid hurtigt trylle en tærte frem.
Der var faktisk så meget mørdej, at der både blev til denne tærte og en portionstærte med rabarberkompot, hvid chokolade og lakridssirup – heller ikke dårligt. Den forsvandt dog hurtigere end nogen kunne nå at fotografere den 😉

I bund og grund er tærten ikke meget anderledes end denne tærte, jeg har blot gjort lidt mere ud af placeringen af rabarberne – og så er røde rabarber altså MEGET pænere end grønne.

Mønstret rabarbertærte (1 stk á 22 cm)
Mørdej:
250 g hvedemel
50 g flormelis
150 g koldt smør
1 æg

Frangipane:
85 g mandler
85 g sukker
85 g blødt smør
1 lille æg

300 g rabarber

Start med mørdejen: Bland hvedemel og flormelis og smuldr smørret ud i blandingen. Saml dejen med ægget – husk ikke at ælte, dejen skal blot lige samles. Form dejen til en flad kugle, kom film om og læg den på køl i mindst 30 minutter.
Lav frangipane klar imens dejen køler. Kom mandler og sukker i en minihakker eller foodprocessor og kør til det er finthakket. Tilsæt smør og æg og kør til en sammenhængende masse. Sæt til side.
Skyl og rens rabarber og skær dem i skrå stykker af 2½ cm. Læg gerne flere rabarber ved siden af hinanden på brættet, så de bliver lige store.
Smør tærteformen med let hånd (jeg bruger en fedtspray).
Kom lidt mel på køkkenbordet og rul den kolde dej tyndt ud.

IMG_4575
Læg dejen henover kagerullen og løft den over i formen. Pres godt ned i kanten, og tryk den overskydende dej af. Brug den resterende dej til at fore endnu en tærteform med eller kom resten i fryseren.
Fordel frangipanen i tærteformen og begynd nu at “bygge” med dine rabarberstykker.

IMG_4576
Vær omhyggelig, så mønstret bliver pænt. Kom så mange rabarberstykker i formen, som det er muligt, og kog så en lille kompot af resterne (den kan jo evt. bruges sammen med den resterende mørdej).

IMG_4582
Sæt tærten på køl i mindst 30 minutter.
Varm ovnen op til 175 grader og bag tærten midt i ovnen i 35-40 minutter.
Lad tærten afkøle på en rist og server den straight up – forårsrabarber er rigeligt sure til at balancere den søde frangipane.

IMG_4587

Print Friendly

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i kage og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge