Minirugbrød

Hermed en lille genistreg til madpakken – ikke noget vildt med surdej eller noget; bare små nemme rugbrød. Der er temmelig meget hvedemel i, så de holder sig ikke saftige lige så længe som rugbrødet plejer, men til gengæld tager de ingen tid at bage – jeg rørte dejen på maskinen, så der var ikke engang noget med snaskede fingre eller den slags!

25 g gær
2 dl vand
3 dl mælk
½ dl neutral olie
1 tsk salt
350 g rugmel
50 g hvedekerner
300 g hvedemel
havregryn til drys

Oplæs gæren i vandet, tilsæt mælk, olie og salt. Dernæst rugmel og kerner og tilsidst hvedemelet lidt ad gangen. Det bliver en ret fast dej. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse -det tager ca. et par timer. Rul dejen til en lang pølse, og del den i 16 stykker. Form dem til miniflutes, og lad dem endnu engang hæve – ca. ½ time. Pensl dem med vand, drys med lidt havregryn og bag dem i omkring 20 minutter ved 225 grader (næstnederste rille).

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i bagværk og tagget . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Minirugbrød

  1. Jakob Kristian Sørensen skriver:

    Hey, de ser lækre ud! Must try! Madpakkeriet er jo startet her til morgen – hurra!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge