Mavepine-cookies

Ud over overskriften skal disse cookies have endnu en advarsel med på vejen – de er totalt vanedannede, og det er umuligt at spise mindre end 3 ad gangen, hvilket betyder at du helt sikkert får ondt i maven. Så med mindre du skal have en masse gæster, der kan hjælpe med at spise dem, så skal du ikke bage dem – tag et æble, det er meget sundere!!!

Jeg plejer altid at bage cookies efter denne opskrift, men min veninde Anne fortalte mig om disse her, som skulle være fuldstændig ligesom de der megadyre fra Baresso! Ud over den ekstra mængde smør i forhold til min opskrift er der ikke den store forskel. Liselotte skriver at man ikke behøver at bruge hverken muscavadosukker eller nødder, men jeg brugte altså begge dele.
De flyder temmelig meget ud på pladen, så jeg kom kun 9 kager på hver plade, så flød de næsten ikke sammen. Jeg fik 27 kager ud af opskriften – og prøv nu at prøve at nøjes med en…

 

Cookies (ca. 27 stk)
250 g smør
2 æg
100 g muscavadosukker
225 g rørsukker
2 tsk vanillesukker
300 hvedemel
1 tsk natron
½ tsk salt
200 g mørk chokolade
100 g nødder (gerne en blanding af valnødder, hasselnødder og mandler)

 

Start med at hakke chokoladen groft, og nødderne lidt finere.
Smørret smeltes og piskes med de to slags sukker. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk grundigt. Bland mel med salt, natron og vanillesukker og kom det i dejen. Tilsæt nødder og chokolade, og sæt kagerne på en plade med bagepapir med to spiseskeer. Bag kagerne på næstøverste rille i ca. 10 minutter ved 175 grader.
Kagerne er stadig bløde når de tages ud af ovnen, men de bliver rigtig lækre og “chewy” når de bliver kolde.

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i bagværk, kage og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

28 kommentarer til Mavepine-cookies

  1. Annika skriver:

    Nu har jeg bagt disse 2 gange.. Mums..
    Men… Bagte du en dobbelt portion for at få 27? Jeg havde denne gang bagt dobbeltportion og fik lavet ca iskugle str (min muffin-ske) og fik 24 store der voksede lidt sammen og 3 små (en str der giver mig lidt over 27 i en enkelt portion)

    Og de er ikke tykke

    • Annika skriver:

      Kunne ikke tælle.. 32 store og 3 små.. Ca 33½ altså

    • Signe skriver:

      Nej – dine spiseskeer må bare være større end mine 🙂
      Har bagt dem masser af gange, og når jeg laver dme med spiseskeer, bliver der altid 27

      • Annika skriver:

        Brugte ikke spiseskeer… men bare fordi hvis jeg laver det der svarer til 27 stk på en enkelt, så er mine så små… De vokser bestemt ikke sammen (Hvorfor har jeg ikke luret :$)

  2. Pingback: Cookie bars | Signes Mad

  3. Pingback: Slutty Brownies; den ultimative brownie! | Signes Mad

  4. Pingback: Chokoladecookies | Signes Mad

  5. Pingback: Mønsterbrydning på den lille klinge | Mor for første gang

  6. Pingback: Dobbeltbagt æble-brombærtærte | Signes Mad

  7. Pingback: Skårne cookies | Signes Mad

  8. Pingback: Bløde cookies | Signes Mad

  9. Kit skriver:

    Hvis man ikke skal bruge muscovadosukker, skal man så bruge noget andet i stedet? 🙂

  10. Pingback: Telefon-cookies | Frøken Annes Køkken

  11. Pingback: Telefon-cookies | Frøken Annes Køkken

  12. Tina Apollo skriver:

    Hej Signe

    Fik så meget lyst til at bage cookies, og manglede en god opskrift. Så var det jeg kom i tanke om at du havvde nogel super gode cookies med til barslsbesøg, da jeg havde født Tristan. Og hoppede lige herind og fandt opskriften. Og NAM siger jeg bare, er helt fantastiske, ig meget nemme at lave :O)

    Så tak endnu engang :o)

  13. Ibs skriver:

    Jeg vil bare lige sige, at dejen også smager helt dejligt, før den bliver bagt.

    Ahem.

  14. Signe skriver:

    Hej Kristina
    Ja, de er meget syndige på den gode måde 🙂
    Hilsen Signe

  15. fifthfloorcooking skriver:

    Hej Signe

    Jeg har bagt dine mavepine-småkager, og hold da helt ferie hvor er de gode. Man kan virkelig smage at der er tonsvis smør og andre gode sager i, men på den gode måde.

    Kh Kristina

    http://www.fifthfloorcooking.wordpress.com

  16. Signe skriver:

    Hej Lisbeth
    Dejligt at høre 🙂
    Hilsen Signe

  17. Lisbeth skriver:

    Hej Signe,

    Sikke nogle fantastiske cookies du har bragt opskriften på – blev bagt i går med stor succes hos manden og kollegerne har i dag med stor vellyst forsynet sig! Ikke sidste gang jeg kigger forbi efter lækkerier!

    Hilsen Lisbeth

  18. Signe skriver:

    Hej Anni.
    Ja, du skal ikke sige at du ikke var blevet advaret 🙂
    Tak for rosen
    Hilsen Signe

  19. anni67_dk skriver:

    Hej Signe

    prøvede dine super lækre cookies igår, og jeg må desværre indrømme, at de smagte så godt, at jeg spiste 3… – skyndte mig så at pakke resten og tage dem med på arbejde, så andre også kan blive afhængige. De er bare rigtig gode.
    tak for en god blog. Jeg kigger jævnligt ind og bliver inspireret.
    Mange hilsner Anni

  20. Klidmoster skriver:

    Wow, så Barassos dyre cookies er fra pulver. Jeg skal da vist lige bage en omgang af dem her i aften 🙂

  21. Anne LO skriver:

    Jeg indrømmer blankt, at den oprindelige magiske tiltrækningskraft med Baressos cookies var sejheden. Jeg har aldrig prøvet at spise en hel.

    LaTascha: Insiderviden er guld. 🙂 Jeg ved ikke helt, hvad der er værst – at det er sådan, de bliver lavet, eller det faktum, at man tager en FORMUE for sådan en pulverkage. Så er der vel også særlige forme for at sikre størrelsen? 🙂

    Signe: Godt klaret, at du stadig har nogen tilbage. 🙂

  22. Signe skriver:

    Dejligt at høre 🙂
    Egentlig lidt klamt med det der pulver-halløj, selv om jeg nok havde mine anelser…
    Selv her 2 dage efter, er de superlækre!

  23. LaTascha skriver:

    Nu er jeg jo leder af en Baresso, og jeg kan glæde dig med, at de cookies vi har, ikke når dine til sokkeholderne. De er nemlig lavet af et specielt "Baresso-cookie-pulver" som kommer hjem og bliver rørt op med væde og bagt. Nemt, bekvemt og ens overalt…

    Dine ser supergode ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge