Marcipankage med ristede hasselnødder

Jeg fulgte et link på Facebook, og pludselig blev jeg bare nødt til at bruge lørdagen på at bage denne kage (bare rolig, det tager ikke en hel dag at bage den!). Ristede hasselnødder, marcipan og chokolade – lyder det ikke som en vinderkombination?

Kagen er ret tung og er helt sikkert bedst dagen efter. Den kan holde sig i adskillige dage og smager dejligt lige fra køleskabet. Der er hverken mel eller hævemidler i kagen, så den bliver ret tæt i krummen, men er fantastisk som dessertkage, gerne serveret med lidt friske bær.
Jeg valgte at toppe den med noget blød nougat, der havde gemt sig bagerst i skabet og egentlig havde overskredet sidste salgsdato (vi smagte os frem til at det gik nok endda), men lidt hakket chokolade sammen med hasselnødderne er også fint.

Marcipankage med ristede hasselnødder (12 personer)
175 g hasselnødder
200 g marcipan
200 g sukker
200 g blødt smør
4 æg
75 g lys chokolade
75 g mørk chokolade

Pynt:
125 g blød nougat
25 g mørk chokolade

Tænd ovnen på 200 grader og fordel hasselnødderne på en bageplade. Sæt dem ind i den varme ovn og bag dem i 5 minutter til hinderne begynder at krakelere. Tag dem ud, skru ovnen ned til 175 grader og hæld dem over på et rent viskestykke. Gnub dem til de fleste hinder er faldet af. Mal de 100 gram til fint mel og hak resten groft. Gem 10-15 stykker til pynt.
Riv marcipanen groft og kom den i en skål med sukker og smør. Pisk det luftigt med en håndmikser. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt imellem hvert. Vend hasselnødderne (både melet og de grofthakkede) i dejen med en dejskraber.
Hak mørk og lys chokolade groft og vend det i dejen. Kom bagepapir i en 24 cm’s springform og fordel dejen heri.
Bag kagen i 45 minutter på nederest rille i ovnen.
Lad kagen køle helt af på en rist.
Til pynten smeltes nougat og chokolade sammen enten over vandbad eller i microovnen. Fordel det over kagen og drys de grofthakkede nødder over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *