Mandelkage med bær

Dette er egentlig en variant af en kage, jeg allerede har blogget om (undskyld billederne, indlægget er fra 2008!), det er sådan en go-to kage, hvor man kan komme alle mulige former for frugt i, bage den i en brødform eller en springform; resultatet er aldrig helt det samme, men faktisk altid godt. Desuden er det sådan en kage, hvor man bare kommer alting i en skål og pisker til en sammenhængende dej; meganemt! Inspireret af Thomas’ kirsebærkage, valgte jeg at udskifte en del af melet med finthakkede mandler, og så skære en smule ned på mængden af sukker, da mandler jo smager sødligt.

Bærrene var nogle stikkelsbær som jeg havde brugt til en sød stikkelsbærsnaps (stikkelsbær, rørsukker, vanilje og vodka havde stået og hygget sig i 3 uger), og som jeg ikke nænnede at smide ud. Hvis du har en anden slags bær i fryseren bruger du bare dem; tænker også nogle af de vaniljesyltede pærer ville være gode i kagen. I retrospekt skal nævnes at disse stikkelsbær var lige til den sprittede side, så nogen decideret børnekage blev det ikke. Med en god klat creme fraiche (jeg sværger til Thieses) gled den nu ned alligevel, men mine børn er nok også vant til lidt af hvert 🙂
Hvis du ikke har en 22 cm’s springform kan du sagtens bruge en brødform eller lignende, så skal kagen bare bages ved lidt lavere varme i lidt længere tid (160 grader i ca. 70 minutter; laveste rille).

Mandelkage med bær (1 stk)
200 g smør
2 æg
100 g mandler
150 g hvedemel
200 g rørsukker
1 tsk bagepulver

125 g stikkelsbær (brombær, kirsebær etc.)
1 tsk flormelis til drys

IMG_4071

Start med at hakke mandlerne helt fint. Smelt smørret. Pisk alle ingredienser til dejen sammen med en håndmikser, og kom dejen op i en smurt springform. Fordel stikkelsbærrene ud over dejen og tryk dem lidt ned.

IMG_4075

Bag kagen ved 180 grader i 45 minutter; mærk efter med en gaffel om den er gennembagt.
Lad kagen køle på en rist, og tag den ud af formen efter et kvarters tid. Sæt den på et fad og drys med lidt flormelis.
Serveres med creme fraiche.

IMG_4091

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *