Lyssejskarbonader med sennepssauce

Lige før jul var jeg så heldig at få et eksemplar af den nye Karoline kogebog, Alle tiders Karoline, af den skønne Malou. De sidste 3 uger har vi testet en 6-7 opskrifter herfra, og de fleste af dem fungerede rigtig godt (fiskefilet vendt i tortillachips var IKKE en af dem). Gedigne hverdagsopskrifter, hvor man alligevel bliver udfordret lidt – super.
Herhjemme elsker vi allesammen fisk, men vi glemmer tit at få det på bordet, så et par nye fiskeopskrifter til repertoiret var rigtig dejligt. I kogebogen lavede de karbonaderne med torsk, men da torskebestanden er truet i Kattegat og Nordsøen (se fiskeguiden her) valgte jeg i stedet et stykke lyssej. Kuller havde nok også fungeret fint. Desuden kom jeg fløde i saucen, simpelthen fordi jeg havde en sjat, der skulle bruges – man kan evt. erstatte det med cremefraiche, men vent med at komme det i til i sidste øjeblik, da saucen ellers skiller.
Det var en utrolig velsmagende gang aftensmad, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver “fiskekarbonader” – de blev superlækre.

Lyssejkarbonader med sennepssauce (4 pers.)
600 g lyssejfiletIMG_0285
salt og peber
2 spsk mel
1 spsk smør

400 g rødbede og pastinak
2 spsk olivenolie
salt
1 spsk balsamico

3 spsk grov sennep (alternativt 3 spsk dijon og 1 tsk sennepskorn)
2 dl grøntsagsbouillon
1 dl piskefløde
salt og peber
2 tsk hvedemel
1 tsk sukker

Valgfri kartoffel – jeg lavede disse

Start med rodfrugterne. Skræl dem og skær dem i tern á 1×1 cm. Pak dem ind i et stort stykke bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 30 minutter. De skal være præcis møre. Lav en dressing af olie, salt og balsamico. Når rodfrugterne er bagt vendes de i dressingen, og trækker i 10 minutter (læg et klæde over skålen, så de holder sig varme).
Hvis der er nogen ben i fisken fjernes de, og fisken hakkes groft med et stor kniv (ikke i maskine). Bland fiskekødet med 1 tsk salt og et godt drys hvid peber, og form det til 8 karbonader.

IMG_0286

Brug hænderne og pres kødet i facon. Vend karbonaderne i lidt mel, og lad dem lige trække i 10 minutter. Salt gør kødet mere fast, så de bliver nemmere at stege. Smelt smør på en pande og kom karbonaderne herpå. De skal have 1 minut på hver side, så de bare lige får lidt farve. Dernæst sættes panden (har du ikke en pande, der kan holde til ovnvarme, overføres du bare karbonaderne til en varm bageplade) i en 225 grader varm ovn i 5 minutter. Serveres med det samme.Til saucen piskes alle ingredienser sammen og saucen koges igennem i 3-5 minutter. Smag til med yderligere salt/sukker/peber og server.


IMG_0290

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende

Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Lyssejskarbonader med sennepssauce

  1. Marie skriver:

    Det lyder sindsygt godt. Har et særdeles svagt punkt hvad angår sennepssauce, så alt med det, lyder perfekt 🙂

    • Signe skriver:

      Så er det da nemt at lave mad til dig 😉 Denne var velsmagende, og virkelig let at lave. Desuden var fisken bare SÅ lækker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge