Lyssej med porrecreme

Generelt har jeg ikke blogget ret mange fiskeopskrifter, hvilket jo i og for sig er totalt for dårligt! Ligesom så mange andre børnefamilier har vi rigtig svært ved at få spist fisk i hverdagen – vi glemmer det simpelthen! Vi kan allesammen rigtig godt lide fisk, men helst frisk fisk, og det er nu sjældent at jeg lige har tid til at svinge forbi havnen for at købe ind (ja, ja, dårlige undskyldninger er der nok af….).
Når vi så endelig får fisk er det som regel bare fiskedeller eller stegte fiskefileter enten med persillesovs eller på rugbrød – og det gider jeg altså ikke blogge om!
Nå, men nu fik vi altså fisk forleden – det var nu primært fordi at jeg skulle være med i Spis Bedres smagspanel, og derfor havde fået tilsendt et par opskrifter, som jeg skulle prøve af og kommentere. Jeg syntes egentlig at det var meget sjovt, sådan at få bestemt aftensmaden af andre, og fiskeretten var supergod – den anden ret, som var noget med koteletter i ovn, var knap så spændende!
Egentlig skulle fisken have været stegt på en pande, og der skulle have været serveret kogte kartofler til, men da vi dagen forinden havde fået Mortensand, og dermed kogte kartofler, valgte jeg i stedet at lave nogle ovnstegte kartofler – og når nu ovnen var tændt bagte jeg også fisken og nogle rodfrugter samtidig med.

Lyssej med porrecreme (4 pers.)
600 g filet af lyssej (eller lignende fisk)
Lidt citronolie (eller olivenolie blandet med citronsaft)
salt og peber

lidt smør
2 store porrer
2½ dl madlavningsfløde
½ tsk fennikelfrø
1 spsk citronsaft
salt og peber

½ kg kartofler
2-3 store jordskokker (eller anden rodfrugt)
2-3 gulerødder
frisk timian
salt, peber og olivenolie

Vask kartoflerne og skær dem i både. Skræl jordskokker og gulerødder og skær dem i grove pomfritter. Vend det hele med lidt olie, salt, peber og timian. Fordel grøntsagerne på en bageplade og kom dem i ovnen i 30 minutter ved 225 grader.
Rens porrerne og skær dem i grove skiver (ca. 1 cm i bredden) – tag gerne noget af det grønne med. Smelt lidt smør i en dyb pande og tilsæt først de knuste fennikelfrø og dernæst porrerne, lad dem simre ved medium varme i nogle minutter. Tilsæt fløden og kog ind til en creme – ca. 8-10 minutter ved medium varme. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
Fisken skæres i “koteletter” (ca. 4×6 cm) og kommes i et fad med bagepapir. Krydr dem med salt og peber og dryp med citronolie – bag fisken ved 225 grader i ca. 10 minutter, til den føles fast.
Server og spis – så har du fået noget af fiskerationen for denne uge 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Lyssej med porrecreme

  1. Signe skriver:

    Hej Signe
    Tak for tagget, men jeg har desværre ikke rigtig tid til at fundere over den slags p.t. 🙂
    Hilsen Signe

  2. Signe skriver:

    Kære Signe
    Jeg vil gerne tagge dig til en lile blogjuleleg. Og jeg håber du gider lege med.

    Dit tema er Surt, Sødt, Salt.

    Signe (www.walmar.dk)

  3. Signe skriver:

    Jeg er rigtig vild med porrer, og bruger dem i mange retter – de smager supergodt når de har simret ved lav varme igennem længere tid 🙂

  4. Piskeriset skriver:

    Porrecreme – det har jeg aldrig prøvet før, det lyder spændende! Jeg er også blevet ret glad for porrer, så den opskrift ryger lige i lommen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge