Livstegn

Jeg er ikke død eller holdt op med at blogge, jeg har bare fået nyt arbejde…
Jeg var blevet advaret om, at det der med at starte som lærer var hårdt arbejde, men alligevel – jeg har ingen energi tilbage til noget som helst; vrisser af ungerne og manden, gider ikke gå tur med hunden, og overvejer ingen innovative opskrifter eller udfoldelser i køkkenet!
Det bliver heldigvis bedre, og denne uge er gået langt bedre end sidste uge; i går lykkedes det mig at have en af de der undervisningstimer hvor alt går op i en højere enhed, og det bare virker – jeg blev helt høj af begejstring!!!
I dag har jeg heldigvis skemafri, så jeg lige kan trække vejret inden jeg stiger på toget sammen med ungerne; de skal besøge mormor og morfar og jeg skal til madbloggersymposium. Jeg glæder mig helt vildt, programmet lægger op til en hel masse, og jeg håber at alle mine forventninger bliver mødt!

Til trods for de mange gange pasta med det ene eller det andet, det er blevet til de sidste par uger, fik jeg lavet mirabellesaft i sidste weekend. På min datters skole står træerne side om side, så hun havde plukket løs i et par frikvarterer (lidt god indflydelse har jeg åbenbart øvet!). De kom i en gryde med halvt så meget vand som vægten af mirabellerne. Kogt i 20 minutter og afdryppet natten over i en sigte. Saften blev så kogt med ca. 350 g sukker pr. liter saft, og frosset ned i halvliters flasker. Det er den skønneste røde saft, som jeg desværre helt glemte at tage billeder af under fremstillingen.
Jeg lavede også lidt sirup af lidt af saften. Kom lidt ekstra sukker i, samt et par blade chokolademynte, og så kogte jeg saften ned til det halve, skummede af og hældte på en patentflaske. Det pyntede gevaldigt på de arme riddere i weekenden 🙂

Desuden fik jeg også lavet en lækker bøf sidste fredag, med ovnbagte kartofler, blomkålscreme samt mirabelle-rødsvinssauce. Saucen koges af en håndfuld mirabeller samt lidt løg, der ristes af, hvorefter ½ dl. balsamico tilsættes. Eddiken koges væk og 2 dl. rødvin tilsættes sammen med et par dl. hønsefond. Væsken reduceres til det halve og saucen sies. Lige inden servering piskes 50 g kold smør i saucen, så den tykner. Herligt med en god fredagsbøf!

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i hovedret, syltning og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Livstegn

  1. Vibeke skriver:

    Uhhh… Ja jeg arbejder også med børn. Dog dem der er en del år yngre -s- Men hvor kender jeg dog bare de dage hvor man er træt og energiløs… og den dårlige samvittighed over man ikke orker sin egen familie. Din saft ser så lækker ud. Ville ønske jeg havde nogen træer i nærheden. God weekend til dig.

  2. Signe skriver:

    Tak for de pæne ord. Jeg er ikke i tvivl om at jeg er kommet på rette hylde, det er bare hårdt her i starten 🙂

  3. Deborah skriver:

    Dyb beundring for enhver, der i disse tider tør kaste sig over opgaven. Jeg gjorde ikke! Generelt svært, at starte nyt job tror jeg, men i dit tilfælde endnu mere.

  4. Jule Mig skriver:

    Phhyy ha…. lære… Bare ordet lyder trættende på mig !

    Jeg tager helt og aldelses hatten af, for Jer der orker at forsøge at få noget lærdom ind i vores andres poders hoveder……

    Håber du få en skøn weekend i maden tegn, I er godt nok mange der møder op !!!

    Hyggehygge
    Marianne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge