Liflig solbærsaft

Ja, jeg er da udmærket klar over at bærsæsonen er slut for i år, men jeg har altså masser af solbær i fryseren, og jeg ved at de kan købes ude ved Ømosebær i kilovis. Den varme sommer betød nemlig at bærrene væltede frem på buskene, meget hurtigere end de kunne sælges, så fryseren er proppet derude.
Ligesom med hjemmelavet marmelade er hjemmelavet saft én af de der ting, hvor man ikke rigtig ser sig tilbage, efter at man første gang har lavet det selv. Det smager SÅ godt og er vitterligt meget nemt at lave. Jeg opbevarer saften i fryseren (brug evt. halvliters plastflasker), på den måde slipper du for at bruge konserveringsmidler.
Fordelen ved at bruge frosne bær er at frysningen nedbryder bærrenes naturlige indhold af pektin, og du slipper derfor for pludselig at stå med solbærgelé. Se et tip til at lave saft med friske bær lige her

Dette indlæg indeholder affiliate links

Solbærsaft (ca. 2 liter)
1 kg solbær
1 liter vand
ca. 750 g sukker – hvad der svarer til det halve af saftens vægt

Kom de frosne bær i en gryde og hæld vandet på. Lad det koge op ved medium varme, skru ned og lad det simre i 20-25 minutter til bærrene er bristet.
Gør imens en saftsigte klar (kom evt. blot et gammelt viskestykke ned i en si) og læg den over en stor skål. Hæld den varme bærmasse ned i sigten og lad det dryppe af i et par timer.
Stil en gryde på en vægt og hæld væsken fra skålen over i gryden. Der skulle gerne være omkring 1,5 liter (kilo). Hæld sukker i så det svarer til det halve af saftens vægt. Kog saften op, og rør til sukkeret er opløst og smag den til. Den skal være sød, men stadig smage intenst af solbær – som jo er et syrligt bær.
Hæld saften på flasker, køl dem af og kom dem i fryseren.
Saften blandes med vand i forholdet 1:4.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *