Lavendellemonade

Jeg befinder mig lige nu i Italien, hvor verden står i flor på en helt anden måde end i Danmark. Da jeg flere gange er gået forbi kæmpe bede med lavendler og blevet indhyllet i den berusende duft, besluttede jeg mig til at prøve at bruge lidt af blomsterne i en læskende drik. Vær forsigtig og prøv dig frem, chancen for at det kommer til at smage af sæbe er tilstede. Jeg brugte kun 5 blomster, men de italienske er nok noget stærkere end de danske. Dog må saften hellere have for lidt smag af lavendel end for meget, da det jo er en meget parfumeret smag.
Jeg tror i øvrigt at lemonaden ville smage fantastisk kørt på ismaskinen, evt med en æggehvide for at give lidt fylde.

Lavendellemonade(ca 5 dl)
5 lavendelblomster
2 dl hvidt sukker
2 dl kogende vand
Saft fra 3 citroner


Kom sukker i en skål sammen med lavendel og gnid blomsterne ud i sukkeret med fingrene. Hæld kogende vand over og lad siruppen trække i et par timer.
Pres citronerne og bland dem med sirup. Sigt lemonaden og bland den med vand (ca 1 til 3). Serveres med masser af isterninger.


– Posted using BlogPress from my iPhone

Print Friendly

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i drikke og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Lavendellemonade

  1. Charlotte skriver:

    Super lækker ide! Hvor længe vil du tro det kan holde sig? Og tror du det kan komme i fryseren? 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge