Lauras teboller

Ja, det er ikke bare en tilfældig Laura, der her er tale om, men Laura fra Matador, som gang på gang hiver de flotteste teboller ud af sin ovn i det Varnæske køkken. Jeg prøvede opskriften af et par gange, og prøvede også med mindre gær, og de bliver altså bedst hvis man bruger en hel pakke. Helt luftige og lækre. Desuden kan jeg sige, efter at have smagt disse boller, at jeg godt kan forstå at Tante Møhge kan spise så mange af dem, for de mætter ikke ret meget – til gengæld smager de fantastisk med koldt smør.

Hvis man er til rosiner, smager det godt at komme en god håndfuld i – men gør dig selv den tjeneste at lade rosinerne trække i lidt vand en times tid først. Så bliver de svampede og lækre og suger ikke væde fra bolledejen.

Lauras teboller (12 stk)
1 pakke gær
2 dl mælk
2 æg
1 spsk sukker
1 tsk salt
ca. 450 g hvedemel
50 g blødt smør
et sammenpisket æg til pensling

Opløs gæren i mælken og kom æg, sukker og salt heri. Ælt melet i til du har en fast dej. Tilsæt så det bløde smør og ælt godt til dejen er blank og fast. Læg film over skålen og lad dejen hæve i 40 minutter.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og tril den til en pølse. Skær den ud i 12 lige store stykker og form hvert stykke til en bolle. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg et viskestykke over og lad bollerne efterhæve i 40 minutter.
Pensl dem med æg og bag dem på næstøverste rille ved 200 grader i 10 minutter. Lad dem afkøle på en rist.

Dette indlæg blev udgivet i bagværk og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge