Langtidsstegt svinekam med krydderurter

Ohhh, jeg har haft den skønneste ferie – sene aftener og lange morgener; ingen planer og mange gæster; regnvejr og kortspil, vin og grill, sommerhus og afslapning!
Vi har fået masser af dejlig mad, har haft et længere kærlighedsforhold til dild, friske fisk, lam, nye kartofler og mayonnaise (ikke nødvendigvis blandet sammen). Har jeg taget nogle billeder og skrevet nogle opskrifter ned – NÆH, på ingen måde.
Det eneste måltid jeg tog et billede af var den tyske cordon bleu, som vi fik på Schnitzel- und Steakhouse i Harrislee; en sand klassiker :-)

Lige før vi tog på ferie havde vi jo fået leveret en hel gris i størrelse mini, og der eksperimenterer jeg stadig en del med kødet.  Grundet grisens alder er kødet meget fint, og skal derfor behandles mere som kalvekød end som svinekød. Jeg eksperimenterer en del for tiden med at stege kød ved meget lav varme – og så bare utrolig længe; og det bliver rigtig vellykket. Tjek din ovn inden du går i gang, kan den holde en jævn, lav temperatur i mange timer?
Denne svinekam var meget lille, så husk at justere stegetiden efter størrelsen. Den afskårne svær skar jeg i tynde strimler og lavede til flæskesvær; bare steg dem ved svag varme på en pande, og drys dem groft salt efterfølgende.

Langtidsstegt svinekam med krydderurter (4 pers.)
1 svinekam á 800 g
2 store fed hvidløg
1 håndfuld friske krydderurter (her salvie, timian og rosmarin)
groft salt og peber

Skær sværen af svinekammen, og rids fedtet. Brun den på en varm pande, så en del af fedtet smelter. Læg svinekammen i et fad. 
Kom de pillede hvidløg og krydderurterne i en morter og stød til en lind masse. Kom også lidt salt i morteren, det hjælper med at trække saften ud af urterne. Smør massen ud over svinekammen, og drys lidt ekstra salt og peber på. Kom fadet i ovnen ved 65-68 grader(tjek med dit stegetermometer at ovnen ikke bliver for varm) og lad det stå i 3-4 timer. Når temperaturen i kødet er 60 grader, tages den ud og hviler i 15 minutter.
Skæres i tynde skiver og serveres med salat og brød.

Print Friendly

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

5 kommentarer til Langtidsstegt svinekam med krydderurter

  1. Klidmoster skriver:

    Uhm, lækkert – det glæder jeg mig til at gøre ved lille Napoleon når han kommer hjem :-)

  2. Pingback: Langtidsstegt svinekam med krydderurter | Madbevægelsen -- danske madblogs

  3. foodfanatic skriver:

    Det lyder dejligt. Og så er der jo intet bedre end langtidsstegt kød. Mmm.
    Kh Nadia

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


fire − 1 =

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge