Langtidssimret kødsovs med hjerter

Jeg laver altid kødsovs i gigantiske portioner, og fryser ned til en travl dag. Et par gange har jeg gjort som Klidmoster og lavet det i Römertopfen natten over. Sovsen bliver intens smagende og meget jævn i konsistensen, hvilket især (i hvert fald mine) børn sætter stor pris på.
Sidste gang jeg skulle lave kødsovs, faldt jeg over en pose med 2 lammehjerter i fryseren (vi fik jo et helt lam i efteråret, og der faldt lidt ekstra indmad af). Da jeg tidligere har eksperimenteret med kyllingelever i kødsovs (for at give en renere umami-smag), virkede det som en god idé. Desuden huskede jeg Piskerisets opskrift på hjertelasagne, som så rigtig lækker ud – så hvis du ikke kan få lammehjerter kan de sagtens skiftes ud med et svinehjerte.
Kødsovs er et godt sted at “gemme” alle grøntsagsresterne – jeg fik ryddet ud i grøntsagsskuffen, og de lettere runkne tomater fik lov at give smag. Du kan bruge de grøntsager du har, mængdemæssigt kommer jeg bare nogenlunde ligeså meget grønt som kød i sovsen. Har du ingen stegeso, er en stegegryde ligeså anvendelig. De fleste gryder kan sagtens holde til de 100 grader, sovsen tilberedes ved.

Langtidssimret kødsovs med hjerter (Meget!)
1 kg hakket oksekød
2 lammehjerter (ca. 500 g)
1 ds koncentreret tomatpure
1 dl balsamico
3 ds flåede tomater (blendet)
3 store løg
4 gulerødder
3 pastinakker
½ fennikel
3 tomater
5 fed hvidløg
3 laurbærblade
2 spsk oregano
2 spsk basilikum
2 spsk timian
1 lille tørret chili
salt og peber
evt. lidt honning

Puds hjerterne af (fjern det synlige fedt), og skær dem i små tern. Brun dem af på en pande med olie. Svits også kødet af et par omgange. Hæld balsamico over den ene portion og lad det koge ind. Tilsæt tomatpureen og lad det svitse med. Kom al kødet i stegesoen. Skræl gulerødder, løg, hvidløg og pastinakker. Skær dem i grove tern og kom i foodprocessoren sammen med fennikel(alternativt; riv dem på den grove side af et rivejern). Giv dem et par drøn med puls-knappen. Tilsæt tomaterne i kvarte og kør til du har fine stykker grønt.

Kom det hele i stegesoen sammen med krydderier og dåsetomater. Fyld en af dåserne med vand og skyl de andre dåser med det. Hæld det til sidst i stegesoen.
Vend godt rundt og sæt låg på. Kom Römertopfen i en kold ovn, sæt den på 100 grader og lad den stå natten over (min “bagte” fra kl. 20-8). Tag den ud af ovnen, og smag til med mere salt og peber samt evt. lidt honning.

Fordel i bøtter og lad sovsen køle af. Kom i fryseren.
Vær opmærksom på at kødsovsen er ret fast i konsistensen, så man kan med fordel blande den med lidt ekstra tomat inden man fx bruger den til lasagne. Til gengæld er den super i konsistensen til fyldte pandekager.

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende

Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Langtidssimret kødsovs med hjerter

  1. Malou Klidmoster skriver:

    Drønlækkert! Det er en god måde at få brugt nogle hjerter på. Jeg kunne godt forestille mig at lave ‘knust hjerte’ på samme måde uden andet kød tilsat. Det er bare fedt med sådan en megaportion til fryseren 🙂
    Malou Klidmoster recently posted..Osso Buco med fennikel og pancetta…

    • Signe skriver:

      Hjerter har jo en meget mild indmadssmag, så jeg tror sagtens det kan erstatte kødet en anden gang. Ja, frostmad kommer lige op på et andet niveau 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge