Lammespyd med ærtesalat

Det blev på ingen måde til spyd i går, da jeg havde glemt at købe de der træpinde, så i stedet blev det til aflange frikadeller – så kan du jo selv sætte en pind i hvis det passer dig! Ærtesalaten er fra juli måneds Spis Bedre, men jeg valgte at bruge mynte i stedet for basilikum, da mynte og ærter passer utroligt godt sammen, og da jeg også havde brugt mynte i lammefarsen, bandt det de to ting godt sammen. Ærtesalaten blev sådan lidt tzatziki-agtig, med den græske yoghurt og hvidløg, men i øvrigt meget delikat med de to slags ærter. Jeg fandt nogle friske sukkerærter, men det er muligt du kan bruge dem fra frost.

Lamme”spyd” – eller lammefrikadeller
400 g hakket lammekød
½ løg

1 fed hvidløg

2 spsk hakket mynte
salt og peber

Hak løg og hvidløg helt fint og bland det med det hakkede lammekød, hakket mynte samt salt og peber. Lad farsen hvile ½ times tid på køl. Kom lidt olie på fingrene og form aflange frikadeller (jeg fik ca. 12 stk). Varm en pande med et par spsk. olivenolie, og steg dellerne på alle sider til de føles faste. Server med den sprøde ærtesalat og et stykke brød.

Ærtesalat
200 g fine ærter (gerne frosne)
150 g sukkerærter
200 g græsk yoghurt
1-2 fed hvidløg
1 håndfuld hakket mynte
salt og peber

Snit sukkerærterne på den lange led i fine strimler. Bland med de optøede ærter. Hak mynten og kom over. Bland yoghurt med revet hvidløg, salt og peber (husk at smage på den), og bland ærterne med yoghurten. Lad den gerne trække et par timer på køl. Pynt med lidt hele mynteblade og server!

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende

Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Lammespyd med ærtesalat

  1. Signe skriver:

    Tidligere var jeg ikke så vild med mynte – syntes lidt det smagte af sæbe, men nu er jeg vild med det (kan ikke afvise at det er mojitos skyld…).

  2. Piskeriset skriver:

    Yum, det lyder godt! Især ærtesalaten er noget, jeg må prøve ved lejlighed – mynte er et dejligt krydderi 🙂

  3. Signe skriver:

    Har stadig til gode at smage den med basilikum.
    Lyder godt med de der bambusspyd -det er jo ikke meningen maden skal smage af træ, bare fordi man har kommet den på pind 🙂

  4. Vibeke skriver:

    Den salat lyder interresant, det skal prøves, for den vil jo passe fint sammen med andre kødretter, eventuelt med basilikum.
    knus
    Vibeke

  5. Thomas H skriver:

    Kan anbefale Kvicklys bambusspyd – smagsneutrale, bliver hurtigt gennemvædet og kan holde forbløffende længe på grillen (ca. 40 min uden den mindste forkulling).

  6. Sifka skriver:

    Yes, den køber jeg. Det lyder lækkert, men har du smagt den med basilikum?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge