Lammerullesteg på marokkansk

Nu er det snart et år siden vi købte 1½ lam gennem nogle af vores venner, hvilket betyder at det snart er slagtetid igen. De sidste lammerester skal derfor spises nu, så der er plads i fryseren til det nye lam.
Jeg fandt et lammeslag på bunden af fryseren, men havde ikke lyst til at lave rullepølse af det, så en forespørgsel blev sendt ud via Twitter. Den gode Klidmoster sagde noget med fyld af tørret frugt, masser af løg og tomat samt marokkansk krydderi. Jeg googlede lidt på marokkansk krydderi, og fandt frem til at det stort set var det samme som Garam Masala, med tilføjelse af hvidløg og citron.
Jeg rullede simpelthen slaget med rigeligt fyld, krydrede godt, og lagde det i Römertopfen sammen med løg og tomat i 3 timer – resultatet var det lækreste lammekød, mørt og krydret. Jeg serverede ris og en frisk salat til, og der var rigeligt mad til både os og naboerne som var på visit.

Lammerullesteg på marokkansk (6-8 pers.)
1 stort lammeslag
200 g blandet tørret frugt (dadler, abrikoser, figner)
25 g pinjekerner
skal af 1 citron
3 fed hvidløg
4 tsk garam masala
3 store løg
2 stilke bladselleri
2 fed hvidløg
1 ds. flåede tomater
saft af 1 citron
salt og peber

Kom de tørrede frugter i en skål med vand i et par timer, så de bliver helt bløde. Hak dem groft. Blandes med pinjekerner, revet citronskal og revet hvidløg. Bred lammeslaget ud på et spækbræt, er der store stykker synligt fedt fjernes de. Læg fyldet i den ene ende, drys to tsk garam masala over sammen med lidt groft salt og rul slaget stramt omkring det. Snør rullestegen med et stykke kødsnor.
Skær løgene i både og hak hvidløg og blegselleri fint. Kom det i den fugtmættede Römertopf. Pres saften af 1 citron henover og drys resten af garam masala over. Tilsæt salt og peber, samt en dåse flåede tomater. Fyld dåsen med vand, og hæld det over løgene. Læg rullestegen øverst, sæt låg på om kom Römertopfen i en kold ovn. Tænd på 200 grader og giv den 3 timer.
Skær stegen i skiver, og server med ris og salat til.

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

5 kommentarer til Lammerullesteg på marokkansk

  1. Emma skriver:

    Hvor ser det lækkert ud! Kan man købe Garam Masala i almindelige dagligvarer-butikker?

  2. Klidmoster skriver:

    Åh, mums – det lyder herre labert. Det er også det jeg vil gøre med slaget fra Napoleon 🙂
    Klidmoster recently posted..Æble/løg/pastinaksuppe…

  3. Pingback: Lammerullesteg på marokkansk | Madbevægelsen -- danske madblogs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge