Lammelabskovs

Nu er sæsonen så småt ved at løbe ud for simreretter, men til trods for de 16 grader i min have i dag, var det nu meget rart med en gang labskovs til aftensmad.
I påsken havde vi nogle venner på besøg til en gang shawarma, og jeg havde købt en lammebov, hvor halsen stadig sad på. Jeg bad om lige at få den flækket en gang, og efter at have skåret boven fra, blev resten smidt en stor gryde med godt med urter og en flaske rødvin. 2 timer senere faldt kødet fra benene, og jeg havde den lækreste lammefond. Jeg pillede alt kødet fra benene og kom det i fryseren, sammen med lammefonden.
I dag var det så lige klar til en gang forholdsvis nem aftensmad, hvilket jo er skønt, når man gerne vil være ude i det dejlige vejr 🙂

Labskovs kan også sagtens lave af en lammebov, så skal du bare sætte et par timer af til projektet og koge kødet til det er mørt, førend kartoflerne tilsættes.

Lammelabskovs (4 pers.)
350 g kogt lammekød
½ l god lammefond
3 laurbærblade
10 hvide peberkorn
1 kg kartofler (ikke nye)
3 store løg
salt

Purløg, rødbeder og rugbrød til servering

Kom lammefonden i en dyb gryde og spæd op med ½ liter kogende vand. Tilsæt peberkorn og laurbærblade og lad det koge op. Skær løg i tern og kom dem ned i den kogende fond. Skræl kartoflerne i grove tern og kom dem ned til løgene. Tilsæt endvidere en teskefuld salt. Lad det småkoge i et kvarters tid. Kom dernæst lammekødet i og lad det koge i yderligere 10-15 minutter. Hvis kartoflerne ikke koger ud af sig selv, kan du lige mose dem lidt med et piskeris, så de tykner labskovsen. Smag til med salt, fisk laurbærbladene op og server.

4 kommentarer
  • Klidmoster siger:

    Wow, det er guf! Max nikker og savler her ved siden af 🙂 Knus M

  • Signe siger:

    Det smagte super, med sådan en rigtig intens lammesmag. Det stemmer meget godt overens med det gammeldaws 🙂

  • […] man normalt falder over ved slagteren eller i supermarkedet.  Det betød at jeg forleden lavede labskovs af lammehals, og endvidere har fået lavet min første lammerullepølse. Jeg var ellers overbevist […]

  • […] kommer opskriften altså først nu. I dag havde jeg kogt en lammehals, som skal transformeres til labskovs i morgen, men der var heldigvis så meget kød på at pigerne og jeg kunne få lidt shawarma i dag […]

  • Skriv et svar til Klidmoster Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *