Lam som i Madras

Den eneste indiske kogebog jeg har er denne her (som desværre er udsolgt på dansk), men nu har jeg også snart lavet alle retterne – og jeg kan faktisk ikke komme i tanke om nogen kiksere.

I og med at jeg lavede en børnekarry, havde jeg besluttet at lave en voksenkarry med masser af smæk på smagen, og denne opskrift lovede ikke for meget. Jeg tilsatte lidt ekstra grønt i form af hakket fennikel, og justerede karryen lidt. Desuden fik retten lov til først at koge et par timer, stå på køl natten over og dernæst koge yderligere et par timer – resultatet var smørmørt lam i en lækker stærk og cremet sovs – mums!
Hvis man ikke er den store lammefan kan man sagtens bruge en oksebov i stedet, men jeg vil nu anbefale at bruge lam, kødet spiller rigtig godt sammen med den stærke karry.

Lam som i Madras (4-5 pers.)
1 spsk korianderfrø
1 tsk hvid peber
1 tsk fennikelfrø
1 tsk anisfrø
15 bukkehornsfrø
1 tsk sennepsfrø
4 nelliker
3 tørrede chilier (stærke)

Rist krydderierne på en tør pande til de begynder at dufte, lad dem afkøle og kør dem i en morter eller krydderimølle – stil til side.

2 spsk neutral olie
2 store løg
½ fennikel (jeg brugte jo resten til salaten)
2 tsk revet ingefær
2 tsk  revet hvidløg
2 grønne chilier
1 kg lammebov i store tern
2 dl moste tomater
1 ds. kokosmælk

Hak løg og fennikel helt fint. Hak også chilierne og behold gerne kernerne i. Varm olien op i en stegegryde og svits
løg og fennikel til det begynder at blive brunt. Tilsæt så chili, hvidløg og ingefær og svits et øjeblik. Tilsæt kødstykkerne og brun dem grundigt. Kom tomaterne, karryen og kokosmælk i gryden, lad det koge op, og skru derefter ned. Sæt løg på gryden og lad retten småsimre mindst et par timer til lammet er meget mørt.
Tag låget af gryden, skru op og lad sovsen koge ned til en cremet konsistens. Smag til med salt og server med et drys frisk koriander.


Så lykkedes det at blive færdig med at blogge indisk mad for denne gang. I får lige et billede af den færdiganrettede tallerken. Hvis vi starter fra risen og går rundt med uret er det som følger:
Karryret med kylling og røde linser; raita med agurk og mynte, grønne linser med syltet citron og sennepsfrø, auberginedip og to slags chutney, frugtsalat med chili og fennikel, samt tilsidst denne lækre lammeret.
Og vi spiste til vi segnede…

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende

Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

8 kommentarer til Lam som i Madras

  1. Anne au Chocolat skriver:

    Ser godt ud, kære Signe! Mine forældre bor i Madras… eller.. byen hedder Chennai nu til dag 🙂
    Anne au Chocolat recently posted..For mange søde sager Nej vel!

  2. Piskeriset skriver:

    Jeg ved det! 😀
    Hm… måske i morgen.. *tænketænke*…

  3. Signe skriver:

    Tsk, tsk, du var jo blevet advaret. Så må du jo bare kaste dig ud i det indiske snart 🙂

  4. Piskeriset skriver:

    Jeg gjorde selvfølgelig overhovedet ikke, hvad jeg skrev i sidste kommentar, så nu sidder jeg og fantaserer om retten og hvor godt, den må smage 😀

  5. Signe skriver:

    Undskyld Hanne, men det smagte fuldstændig fantastisk, så jeg kan kun anbefale det 🙂

  6. Hanne's verden skriver:

    Nu må det snart stoppe, Signe … Jeg bliver frygtelig sulten hver gang, jeg kigger ind hos dig 😉
    Det skal prøves!! – med alle de hele krydderier, det lyder helt fantastisk.

  7. Signe skriver:

    Det var da heldigt 🙂 På dansk hedder den Indisk mad – trin for trin, og er virkelig let tilgængelig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge