Labskovs

Aftenens menu var egentlig bare en undskyldning for at smage på de rødbeder, jeg syltede for 14 dage siden… At det så er en overordentlig velsmagende en af slagsen er jo kun dejligt!
Årstidsmæssigt burde det vel være sensommmer nu, men vejret siger bare efterår, så menuen må jo følge med.
Oprindeligt er labskovs i samme båd som biksemad, og indeholder intet andet end kød, kartofler og løg! Det er altså lidt for lidt grønt til mig, så jeg tilsatte noget selleri (brug evt. persillerod eller lignende i stedet), og det smagte skønt.
For at kødet kan blive rigtig lækkert mørt, skal det koge i hvert fald 1½ time, så ligefrem en hverdagsret kan man ikke kalde det – det tager simpelthen for lang tid! Vi kom til at spise lidt sent for børnemaver, men det passede lige til at jeg kunne introducere pigerne til en all-time classic: Grease! Det var SÅ sjovt at se den igen – jeg kunne stadig en hel del af replikkerne udenad…

Labskovs (4 pers.)
500 g oksebov skåret i 2×2 cm tern
1 kg bagekartofler
50 g bacon
2 løg
½ knoldselleri
½ l hønsefond
3 laurbærblade
10 sorte peberkorn
2 hele allehånde
salt

Skær baconen i små tern, og steg dem sprøde i en stegegryde. Tag baconen op og kom kødet ned i gryden. Steg til det er gråt over det hele. Snit løget i tern og kom dem ned til kødet. Steg til løget bliver klart. Kom fonden i gryden sammen med laurbær, peberkorn og allehånde. Lad det småsimre under låg en times tid. Imens skæres kartofler og selleri i grove tern. Kom ternene ned i gryden, og sørg for at der er væske, så det knap dækker. Sæt låget på igen, og kog yderligere 25 minutter. Rør et par gange undervejs, så kartoflerne går lidt i stykker (og dermed jævner “suppen”). Smag til med salt og server med rugbrød, rødbeder, sennep og en lille smørklat på toppen sammen med purløg!

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Labskovs

  1. Pingback: Rødbedesalat med gedeost | Signes Mad

  2. Signe skriver:

    Det har også altid været en af mine favoritretter i det danske køkken.
    Janus hader selleri, og han har overhovedet ikke kommenteret det!!!

  3. Klidmosteren skriver:

    Åh, Signe – det er bare noget af det bedste vintermad jeg ved. Men jeg tror nu Max ville flippe ud hvis jeg dristede mig til at komme selleri i 🙂

    Knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge