Kylling med mangosauce

Jeg må ærligt indrømme at aftenens menu ikke faldt i familiens smag, men jeg syntes altså at det smagte SKØNT (ellers gad jeg heller ikke blogge opskriften)!
Jeg havde fundet nogle lækre franske hanebryster (med vingestykke) ude i Metro, de var på ingen måde naturelmarinerede (eller hvad det nu hedder), og fik bare 40 minutter ved 200 grader med lidt salt og peber. Derudover havde jeg kogt nogle gode basmatiris samt lavet en grøn salat. Hele clouet i dag var den meget lækre mangosauce – den perfekte balance af surt og sødt, samt en lille smule stærkt; meget, meget lækkert. Man kan evt. gøre den lidt stærkere i smagen ved at skrue op for ingefær og cayennepeber.

Mangosauce
2 modne mangofrugter
1 løg
1 fed hvidløg
2 tsk hakket ingefær
½ tsk sennepsfrø
2 spsk lyse rosiner
½ tsk cayennepeber
4 spsk sukker
3 spsk lys eddike
1 dl vand
1 tsk salt
neutral olie til stegning

Hak løget og kom det i en gryde med lidt olie. Svits til det begynder at tage farve. Tilsæt dernæst mango i tern, hakket hvidløg og ingefær samt de lyse rosiner (er de meget store, kan de lige hakkes groft). Rør en gang og tilsæt så resten af ingredienserne. Kom låg på gryden og lad saucen simre i 30 minutter ved svag varme. Server sammen med kylling og ris – mums!

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

5 kommentarer til Kylling med mangosauce

  1. Signe skriver:

    Du har fuldstændig ret, Hanne, både med den perfekte sovs og den mærkelige familie 🙂 Jeg prøver at fralægge mig enhver form for ansvar for deres mærkværdigheder (det må da være min mands gener…), men det lykkedes nok ikke helt 🙂

  2. Hanne's verden skriver:

    Hej Signe

    Det var da en underlig familie;o) Jeg synes, at det lyder som den perfekte sauce til ris og kylling.

    Kh Hanne

  3. Signe skriver:

    Min husbond syntes ikke det var stærkt nok, og at der var for lidt”sovs” over det – og ungerne ville bare have haft den almindelige karrysovs… Det er da godt at det er mig der står for det gastronomiske herhjemme, ellers ville vi jo aldrig prøve noget nyt 🙂
    Hilsen Signe

  4. Vibeke skriver:

    Kære Signe
    Den vil jeg kikke nærmere på, når jeg kommer hjem igen, det lyder jo interessant
    Mkh.
    Vibeke

  5. Klidmosteren skriver:

    Hej Signe

    Det kan godt være at det ikke faldt i din families smag, men jeg kan love dig for at det falder i vores. Både Max og jeg har lige siddet og savlet over opskriften 🙂

    Mange hilsner
    Malou

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge