Kylling i Rømertopf

På det sidste er jeg stødt på op til flere opskrifter på kylling i stegepose, hvilket jeg aldrig rigtig har eksperimenteret med. Dog har jeg en rømertopf, og jeg tror idéen er lidt den samme – man kommer hele baduljen ned i et lerfad med låg, en kylling ovenpå og så et par timer i ovnen, og voila, dødlækker saftig kylling, med lækkert tilbehør – meget smart!
Dagens tilbehør var lidt ryd-op-i-grøntsagsskuffen-agtigt, men det blev meget velsmagende, og selv min mand tog flere gange, selvom hovedbestanddelen var kikærter(normalt er han mega-vegetarforskrækket – traumatisk kulinarisk opvækst…). Man kan selvfølgelig udskifte grøntsagerne efter forgodtbefindende, men basen af kikærter kan jeg kun anbefale.
Ungerne var ikke så begejstrede, men med et stykke hvidløgsbrød, glider det meste heldigvis ned 🙂

Kylling i Rømertopf
1 stor kylling (ca. 1400 g)
400 g kogte kikærter (svarer til en stor dåse)
½ ds. sorte bønner
8 soltørrede tomater
1 rød peber
4 friske små løg
1/4 hvidkål
3-4 fed hvidløg
saft af ½ appelsin
lidt blandede krydderurter til at komme inden i kyllingen (jeg brugte timian, rosmarin og salvie)
3 dl hønsebouillon
salt og peber

Sæt rømertopfen i blød i koldt vand.
Rens kyllingen, kom salt og peber på, og krydderurterne ind i den.
Snit hvidkålen groft, skær løgene i kvarte (behold det meste af toppen på), og snit peberfrugten i grove strimler. Hak hvidløget fint.
Kom kikærter, bønner, grøntsager og soltørrede tomater i den våde rømertopf. Pres appelsinsaften ud over og tilsæt bouillon. Kom lidt salt og peber over og vend rundt. Læg kyllingen ovenpå og sæt låget på. Kom rømertopfen i en kold ovn, tænd på 190 grader, og lad den stå i 2 timer.
Hæld væden fra den færdige ret, smag til og jævn med lidt maizena. Server evt. med et stykke brød til.

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Kylling i Rømertopf

  1. Signe skriver:

    Hej
    Min fordel er klart at jeg har et bryggers, hvor den slags kan stå 🙂 Jeg bruger den nemlig alt for sjældent, til trods for at maden altid bliver utrolig velsmagende.
    @Malou: Held og lykke med posekyllingen, det bliver garanteret godt, for ikke at nævne hyggeligt!
    @piskeriset: Jeg har godt set dem i fakta flere gange i vinter! De er altså værd at bruge skabsplads på!
    Hilsen Signe

  2. Piskeriset skriver:

    Det ser godt ud – sikke en god idé 🙂

    Jeg så rømertopf på tilbud flere gange henover vinteren, men fik aldrig taget mig sammen til at købe én – blandt andet fordi jeg desværre ikke rigtig har plads til den.

  3. Klidmosteren skriver:

    Mums, det ser super godt ud. De kikærter er bare geniale til at suge smag til sig. Jeg bliver vist nød til at investerer i sådan en rømertopf, den fylder bare så meget.

    Jeg skal ud til Anarkisten og lave min 'posekylling' i morgen. Det er jeg ret spændt på hvad hun siger til 🙂

    Knus
    Malou

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge