Kylling i peanutbuttersauce

Fornylig fik jeg tilsendt et eksemplar af den nyeste Timm Vladimir kogebog: ‘Små retter, stor smag’. Jeg har i forvejen ‘Timm Vladimirs køkken’ som jeg er ret begejstret for, så jeg var noget spændt på den nye kogebog. Ideen med de små retter er at vi sammensætter måltidet lidt anderledes, og sætter flere små retter på bordet samtidig, så måltidet bliver sådan lidt “tapas-agtigt”.
Jeg kan godt lide tanken om at gæsterne selv sammensætter deres tallerken; fx havde vi nogle venner på besøg til noget mexicansk i fredags – nybagte tacos, ostedip, tacochips, langtidssimret oksebov, salsa, chilisauce osv. Man sammensætter selv og måltidet bliver mindre stift; og bestemt også meget velegnet til børn.

Jeg har prøvet et par af opskrifterne fra bogen af, og ligesom ved hans forrige kogebog, virker opskrifterne gennemarbejdede og nemme at gå til. Jeg prøvede en hurtig bønnesalat med masser af knas, hvor jeg dog endte med at tilføre lidt syre i form af hyldeblomsteddike, for det manglede den altså. Salaten bestod blot af dampede bønner, sesamfrø og hele mandler samt lidt olie, salt og peber, så der skal ikke mange ingredienser til at skabe velsmag.

IMG_3755

Dernæst kastede jeg mig over en opskrift på kylling i peanutbuttersauce, da jeg elsker satayspyd, men meget sjældent laver det. Jeg køber altid hele kyllinger og aldrig bare en pakke brystkød (det der naturelmarinerede er bare ikke godt kød). Til denne opskrift bruger man hele kyllingen, og saucen bliver lækker og cremet.
Man kan selv vælge hvor stærk man laver saucen; jeg kom kun en lille smule chili i og serverede så blot en chilisauce ved siden af, det fungerede perfekt. Vi fik basmatiris kogt med nelliker (prøv det!) til, og intet andet – så denne dag fungerede det ikke som en lille ret – men dog med stor smag 🙂

Kylling i peanutbuttersauce (4-5 pers.)
1 kylling (1300-1400 g)
lidt paprika og cayennepeber
salt og peber
olie til stegning
1 spsk tomatpuré
1 ds flåede tomater
1 spsk fintrevet ingefær (eller 1 tsk stødt)
4 fed hvidløg
4 laurbærblade
250 g crunchy peanutbutter
½ l hønsefond (eller bouillon)
3 gulerødder
1 lille butternutsquash
1 løg
1 nip chiliflager
koriander til drys
kogte ris

Skær kyllingen ud i 10 stykker, og drys dem med salt, peber, paprika og lidt cayennepeber.
Skær løget i både, gulerødder i tykke skiver (3 cm) og butternutsquash i tern af 2*2 cm (du behøver ikke at skrælle den). Hak hvidløget fint.
Kom lidt olie i en stor stegegryde og brun kyllingen af to omgange. Kom alle kyllingestykkerne ned i gryden og tilsæt så tomatpuré. Lad det stege med et øjeblik. Kom ingefær, hvidløg, chili, laurbærblade og de flåede tomater ned i gryden og kog det igennem. Tilsæt peanutbutter og rør saucen godt igennem. Kom grøntsager og fond ned i gryden, sæt låg på, skru ned og lad retten simre i 30 minutter. Tag låget af gryden, skru op for varmen og lad saucen koge lidt ind i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Serveres med et drys koriander og nykogte ris.

IMG_3760
Indlægget indeholder affiliate links

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge