Krydrede kødboller i tomatsauce

Da vi jo heldigvis har fryseren fuld af lammekød, besluttede jeg forleden at lave klassikeren “Lady og Vagabonden-pasta” i en lidt mere krydret version, hvor udgangspunktet var hakket lammekød og en god krydret tomatsauce. For så vidt kan man selv vælge tilbehør, umiddelbart vil jeg mene at ris passer bedre til end pasta, som vi jo fik, men min mand var meget tilfreds (han kan selvfølgelig også spise pasta til alt).

Krydrede kødboller i tomatsauce (3-4 personer)
Start med tomatsaucen:
1 løg
2 små gulerødder
½ squash
1 fed hvidløg
500 g tomatpassata (eller flåede tomater)
2 dl rødvin
1 tsk timian eller rosmarin
1 laurbærblad
salt og peber
evt. lidt sukker eller sirup

Hak løg, hvidløg, squash og gulerod meget fint. Svits grøntsagerne i lidt olivenolie, til de begynder at blive klare. Tilsæt rødvin og lad det boble et par minutter. Kom tomat og krydderier i saucen, sæt låg på gryden og lad det småsimre en halv times tid. Smag på saucen og afstem evt. syrligheden med lidt sukker eller agavesirup.

Lav kødbollerne mens saucen simrer.
½ kg hakket lammekød
1 spsk kapers
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 tsk timian
salt og peber
olie til stegning

Hak kapers, løg og hvidløg fint, og ælt det med lammekødet. Tilsæt timian, salt og peber, og rør farsen grundigt. Form til små kødboller og steg dem på en varm pande. Kom dem i tomatsaucen lige inden servering, og server saucen med valgfrit tilbehør.

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Krydrede kødboller i tomatsauce

  1. Signe skriver:

    I er jo også lige pasta-crazy 😉
    Signe recently posted..Krydrede kødboller i tomatsauce

  2. Marie skriver:

    Jeg må give Janus ret, pasta it is!! Selvom det er mæh i stedet for muh 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge