Karrysvin med linser

Forleden havde jeg visit fra storstaden (altså Aarhus), da det lige passede ind i mit skema at Malou kunne komme til overnatning i det midtjyske. Vi snakkede lidt frem og tilbage om hvad menuen skulle stå på, og endte med at tage en rullesteg op af fryseren.
Det var oplagt at smide den i Römertopfen, da sådan en rullesteg kun har godt af at blive langtidstilberedt. Så var der bare lige hvilken smagsprofil vi skulle vælge, men da jeg lige har fået fingre i noget CP44 (den ultimative karryblanding), virkede karry som en god idé.
I bunden røg der nogle belugalinser blandet med lidt svitsede grøntsager og aldrig har jeg da fået bedre linser; masser af smag fra svin og grøntsager. Retten blev toppet med lidt frisk koriander og en smule creme fraiche og vi fik en helt enkel gulerodssalat til samt sprøde poppadums og Malous hotte mangochutney – sikke et måltid!
Arbejdsindsatsen er forholdsvis minimal, men sådan er det jo tit med retter i Römertopfen. Har du ingen stegeso eller lignende kan du bruge et dybt fad med to lag folie over – det kan lidt af det samme. Husk altid at give simreretter et skud farve af en art lige inden servering; de kan nemt blive meget brune at se på.

Karrysvin med linser (5 pers.)
1200 g rullesteg
3 små løg
3 fed hvidløg
et stort stykke ingefær (på størrelse med en tommel)
1 spsk karry
2 tsk garam marsala
2 tsk sennepsfrø
1 fennikel
3 gulerødder
200 g belugalinser
2 dl tomatpassata
3 dl vand
salt og peber
evt. 1 spsk sherryeddike

Pynt:
½ bundt koriander
2 spsk creme fraiche
1 håndfuld cashewnødder, let ristet på en tør pande

Kom løg, hvidløg, ingefær, karry og garam marsala i en minihakker og kør til en grov masse. Læg rullestegen på et bræt og fjern synligt fedt (der var intet på den fine gris fra Skovgården). Smør halvdelen af karrymassen ud på kødet, drys med lidt salt og peber og rul den stramt sammen.
IMG_1606Snør den sammen med kødsnor eller brug et par kødnåle. Brun kødet på alle sider på en varm pande med lidt olie.
Læg kødet i den fugtmættede Römertopf og kom linserne ned til det.
Hak fennikel og gulerødder fint og steg det ved svag varme sammen med resten af karrymassen og sennepsfrøene. Det skal ikke blive brunt, men alligevel falde helt sammen. Kom grøntsagerne ned til kød og linser sammen med tomatpassata og vand. Drys med lidt salt og peber og vend det rundt, så alt er god blandet.

IMG_1610
Sæt låg på Römertopfen og sæt den i ovnen ved 160 grader i 2½-3 timer.
Tag kødet op og skær det i skiver. Linserne smages til med lidt eddike og måske lidt salt. Hvis du gerne vil have dem mosede, kan de evt. mases lidt med en kartoffelmoser eller gives et par drøn med en stavblender.
IMG_1618
Læg kødet ovenpå linserne, dryp med creme fraiche og top op med koriander og cashewnødder.
Vi fik en sprød salat af fintsnittede gulerødder og rød peber, vendt med lidt salt og peber samt saften af en lime – en dejlig sprød salat til det bløde kød og linserne.IMG_1625

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i hovedret, simremad og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge