Kardemommekage

Ja, ja, jeg ved godt at det er januar, og at det er den 3. kage jeg blogger om i denne måned – men undskyld, ovenpå julens overflødighedshorn af konfekt og småkager, har jeg bare savnet at bage en helt almindelig skærekage (uden en fedtprocent på 60…).

Denne kage blev utrolig lækker, stadig med lidt “vintersmag” pga kardemommen, men så også med lidt friskhed fra citronglasuren; og kardemomme og citron komplimenterer altså hinanden rigtig godt (ingen pandekager uden begge dele…).

Den blev nærmest revet væk herhjemme, så hvorvidt den kan holde sig til dagen efter, må stå hen i det uvisse, men jeg tror det nu nok 🙂

Opskrift er fra den fabelagtige Kager der smager – og andre søde sager, som jeg har refereret til før.
Kardemommekage med citronglasur
3 æg
150 g smør
250 g rørsukker
1½ dl creme fraiche eller græsk yoghurt
250 g hvedemel

1½ tsk bagepulver

½ tsk natron
1 nip salt
½ tsk stødt kardemomme (gerne frisk fra morteren)

Glasur af
2 dl flormelis
saft og skal af ½ citron
lidt vand

Bland mel, kardemomme, bagepulver, salt og natron i en dyb tallerken.
Kom smørret i en skål og blødgør det (jeg plejer at komme det et øjeblik i microovnen ppå optøning). Rør smør og sukker hvidt, og tilsæt så æggene et af gangen – rør godt imellem hvert æg. Kom melblandingen i skiftevis med creme fraichen.
Kom dejen i en form (ca. 20×30 cm) beklædt med bagepapir, og bag den ved 180 grader i ca. 30 minutter.
Når kagen er afkølet, røres glasuren sammen, og smøres ud over kagen.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i bagværk, kage og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Kardemommekage

  1. Anna skriver:

    Hej Signe.

    Tak for opskriften! Jeg lavede kagen en dag, hvor jeg pludselig fik gæster, og ikke havde ret meget andet at putte i en kage end et par citroner samt de sædvanlige krydderier i skabene. Den smagte bare super 🙂

    Mvh Anna
    Anna recently posted..Klassisk 65

  2. Signe skriver:

    Jeg bliver vist også snart nødt til at bage den igen 🙂

  3. LilleLilo skriver:

    Tak for en rigtig god opskrift. Jeg vil dog nok bage den i en springform næste gang. Jeg synes ikke den blev høj nok i min almindelige form. Men den smager himmelsk.

    /Susan

  4. Signe skriver:

    Hej Tine
    Dejligt at høre 🙂
    Også god søndag til dig
    /Signe

  5. Tine skriver:

    Hej Signe,

    Har prøvet opskriften – den er bare super lækker! 🙂

    God søndag!

    Kh. Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge