Kanin i vin og tomat

For et par måneder siden var jeg en tur i Inco, hvor jeg faldt over en kanin i frostboksen – her snakker vi hel fransk kanin, med indmad, hoved og alt. Den var da heldigvis flået, men det var også alt. Sidst jeg lavede kanin, klagede jeg lidt over at det kun var filet, for det kan godt blive lidt tørt, men det var intet problem denne gang. Til gengæld syntes familien at det var lige lovlig grænseoverskridende med det der kaninhoved, så det røg altså i skralderen (selvom Klidmoster foreslog at jeg kunne koge det og spise øjnene…).
Opskriften er lettere forvansket fra Sølvskeen, og blev serveret med en blød polenta, et bagt løg og nogle stegte champignon – alt i alt et dejligt fredagsmåltid.
Der er rigeligt mad til 4 i sådan en kanin (specielt når ældstedatter nægter at spise kanin – for det er jo et kæledyr!), så jeg pillede kødet af benene til sidst og har til en hurtig gang “kanin i karry” eller lignende 🙂

Kanin i vin og tomat (4-6 pers.)
1 kanin (1200-1500 g)
1 løg
50 g bacon
25 g smør
2 fed hvidløg
frisk timian, 4 stilke
2 dl hvidvin
1 ds. hakkede tomater
salt og peber 

Fjern indmaden fra kaninen. Steg lever, hjerte og nyrer i smør, drys med salt og spis som en let forret. Indmaden kan også hakkes fint og kommes i sovsen. Skær først bagben, dernæst forben af (lidt som ved en kylling). Del ryggen i 4 stykker. Man kan evt. skære “vingerne” (slaget) af, der er næsten ikke noget kød på, men det er ikke nødvendigt – de giver fin smag til sovsen.
Hak løg og hvidløg fint. Skær baconen i små tern. Steg bacon, løg og hvidløg i smørret ved svag varme – ca 5 minutter til det er faldet sammen. Skru op for gryden og brun kaninstykkerne af to omgange. Kom al kaninen tilbage i gryden, drys med timian og hæld hvidvin på. Sæt låg på gryden og lad det simre i 20 minutter. Tag låget af gryden, skru op og tilsæt tomaterne. Lad det koge ind i ca. 30 minutter til en cremet sovs.
Server med kartofler eller polenta, samt en valgfri grøntsag.

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende

Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Kanin i vin og tomat

  1. Piskeriset skriver:

    Signe altså – det ser superskønt ud! Sig til dine unger, at de er møgforkælede 😉
    Piskeriset recently posted..Manfreds og Vin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge