Kammuslinger med brunet smør, havtorn og bøgehatte

Her er første akt af den del af nytårsmenuen jeg stod for.
Min gode ven Søren havde lavet en skøn kold agurkesuppe, som blev serveret med et drys af røget laks, radiser og fennikel. Vi fik den serveret i et glas, så den kunne indtages samtidig med boblerne til nytårstalen. Meget delikat!

Ideen til denne forret er tyvstjålet fra griseriet.dk, som tager nogle meget lækre billeder. Friske hasselnødder kan være lidt af en udfordring at finde i december, så det blev bare de “normale” fra tørlageret. Havtorn havde jeg heldigvis på frost, idet min søde mor havde plukket nogle til mig i efteråret – vi jokede lidt med at vi nærmest kunne smage hendes hjerteblod.
Havtorn er MEGET syrlige, så du skal ikke bruge så mange, jeg brugte lidt over en deciliter til 10 pers (4 af dem var børn).
Denne forret er ekstremt simpel – det hele skal blot brunes på en pande i masser af smør, men smagene spiller rigtig godt sammen. Husk et godt stykke brød (fx dette) til at søbe smørret op med. Desuden SKAL tallerkenerne lunes inden anretning, da retten meget hurtigt bliver kold.

Kammuslinger med havtorn, bøgehatte og brunet smør (6 pers.)
18 flotte kammuslingerIMG_0222
1 dl havtorn
½ dl hasselnødder
ca. 30 bøgehatte
100 g smør
1 bakke karse

Halver hasselnødderne og rens bøgehattene (der er sjældent jord på dem, kun lidt “snask” på stokken). Lun tallerkenerne ved 100 grader i 10 min. Klip karsen, så den er klar.IMG_0223
Smelt halvdelen af smørret og kom nødderne på panden. Tilsæt svampe og tilsidst havtorn. Fordel blandingen (inklusiv smørret) på de lune tallerkener. Smelt resten af smørret og lynsteg kammuslingerne, de skal kun have et minut på hver side. Kom 3 kammuslinger på hver tallerken og hæld det brune smør over. Drys med karse. Server.

IMG_0226

 

Print Friendly

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i festmad, forret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

5 kommentarer til Kammuslinger med brunet smør, havtorn og bøgehatte

  1. Thomas skriver:

    Hej Signe. Det ser ud til, at du har ramt plet med forretten. Den skal afprøves ASAP… :-)….. Sjovt nok kunne jeg sagtens forestille mig en kold agurkesuppe med laks som forforret…. den har du vel ikke et link til også?

    Super blog du har….

    Mvh Thomas.

  2. Kokke Kongen skriver:

    Hold kæft det ser lækkert ud 🙂 Det er ikke længe siden vi fik blåmuslinger, men intet kan slå kammuslinger.
    Kokke Kongen recently posted..Blåmuslingesuppe

  3. Pingback: Nytårsmenu 2012 | Signes Mad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge