Kalkun-saltimbocca med grøn kartoffelsalat

Jeg har egentlig aldrig været særlig imponeret af kalkunkød – det bliver hurtigt meget tørt og trist når man steger det, som sådan har det ikke meget smag og så er det fuldstændig umuligt at opdrive økologisk.
Fordelene er jo så at det er ret billigt, især hvis man køber et helt bryst (jeg kom af med 55 kr for over 900 g kød), det er meget fedtfattigt og så er det nemt at smagsgive, da det jo som sagt ikke har meget smag i sig selv. Det er præcis disse faktorer, der gør at jeg i dag lavede det til frokost på arbejdet – 1 kalkunbryst blev til 8 schnitzler af ca. 100 g, sammen med en kartoffelsalat, var det dejlig frokost til 8 for omkring 100 kr!

Kalkun-saltimbocca (frokost til 8 pers)
1 kalkunbryst
8 skiver tørret landskinke (evt. parmaskinke)
8 store blade salvie

Skær brystet i 8 skiver ( skær evt. enderne af og brug til noget andet, så bliver schnitzlerne pænere), og bank dem flade med en kødhammer (ca. ½ cm tykke). Kom en skive skinke på hver schnitzel samt et salvieblad – luk med en kødnål. Kom lidt salt og peber på begger sider, og steg dem ca. 4 minutter på hver side i lidt oliveolie.

Grøn kartoffelsalat (igen frokost til 8)
1½ kg små kartofler (gerne nye)
1 agurk
20 soltørrede tomater
25 sorte oliven (helst med sten – mere smag)
1 rødløg
1 bakke rucola
Dressing af:
1 spsk dijonsennep
1 spsk balsamico
1 dl olivenolie
salt og peber

Skrub kartoflerne og kog dem med skræl. Imens laves dressingen – pisk sennep og balsamico, tilsæt olien lidt af gangen og pisk grundigt til en sammenhængende dressing. Smag til med salt og peber. Snit løget i halve ringe, hak oliven og soltørrede tomater. Skræl agurken og fjern kernerne med en ske. Skær agurken i små tern. Kom oliven, tomater, løg og agurk ned i dressingen og tilsæt så de endnu varme kartofler skåret i halve – så suger de mere dressing. Lad salaten trække ½-1 time og vend så rucolaen i lige inden servering.
Da jeg ikke selv har spist dette måltid, må I undvære “tallerken-billedet”, og nøjes med billederne af maden i serveringsfadene 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende

Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Kalkun-saltimbocca med grøn kartoffelsalat

  1. Signe skriver:

    de virkede ret lækre,og da jeg ikke skulle lave sauce, de kunne boble lidt i, turde jeg simpelthen ikke rulle dem – var bange for at de ikke ville blive gennemstegte!

  2. Marie Ulletved Holmgaard skriver:

    uuhhmm saltimbocca!! Er de stadig gode og saftige når de ikke er rullet? Jeg ville frygte at de blev lidt tørre?

  3. Signe skriver:

    Jeg spurgte faktisk efter det i Kvickly, og de ville først få til efteråret, da de ikke har kunnet finde en leverandør med styr på salmonellaen – så der er åbenbart stadig lidt “kødskandale” i omløb. Føtex havde nu masser…

  4. Piskeriset skriver:

    Det ser lækkert ud! For et par år siden spiste vi relativt meget kalkunkød, men så kom hele kødskandalen, hvor kalkunkød blev hængt temmelig meget ud, og siden har vi ikke rigtig fået købt det. Nu får jeg helt lyst til at få det på bordet igen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge