Kakaosnitter

Min mor bagte jævnligt de her småkager, da jeg var barn – for mig er det indbegrebet af firser; rimelig billig og dejlig nem.
Jeg havde faktisk glemt småkagens eksistens, da jeg for et par år siden fik en serveret på en café sammen med en god caffe latte (i stedet for det evindelige stykke mørk chokolade), og kom så i tanke om hvor god den egentlig var. Jeg fandt en opskrift på dem i Gyldendals bagebog, men mængden af kakao var alt for lav, så den har jeg justeret lidt på.
For nogle år siden havde jeg en dåsefuld småkager med på mit daværende arbejde, hvorefter en af mine kolleger bad om opskriften – hun syntes bare de var dødgode. Efterfølgende fortalte hun at de slet ikke var blevet som mine (hendes søn havde dog spist dem alligevel), og spurgte så om det var rigtig kakao, der skulle i??? Hun havde nemlig brugt Nesquick – det bruger man jo så ofte i opskrifter!!! Jeg var nær faldet ned af stolen af grin, da hun fortalte den historie 🙂

Kakaosnitter (ca. 120 stk.)
300 g mel
200 g smør
4 spsk kakao
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
150 g sukker
1 æg

æg til pensling
groft rørsukker til drys

Kom melet i en skål og nulr smørret ud i det (så det ligner revet ost). Tilsæt kakao, sukker, vanillesukker og bagepulver, og saml dejen med ægget (hvis du har en foodprocessor, kan det gøres på et øjeblik). Del dejen i 6 stykker, og rul dem til lange stænger (så de kan være på bagepladens korte led). Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, tryk dem let flade og pensl med et sammenpisket æg. Drys med rørsukker og bag stængerne i ca. 12 minutter ved 200 grader. Så snart de kommer ud af ovnen, , skæres de i snitter på skrå – ca. 1 cm i bredden. Lad dem køle af på en bagerist og kom dem i en dåse – server til en god kop te eller kaffe!

15 kommentarer
  • Anne LO siger:

    Man kan også lave ego-versionen: Låse døren og lade være med at skære dem ud.

  • Signe siger:

    Sådan har jeg vist aldrig fået dem 😀

  • Piskeriset siger:

    Hov ja – jeg tror, jeg har fået noget lignende, da jeg var barn. De smagte godt! 🙂

    Og så spekulerer jeg på, hvad det er for nogle opskrifter, man bruger Nesquick i… det har jeg nemlig ikke set i opskrifter før 🙂

  • Signe siger:

    Heller ikke jeg. Hun var altså heller ikke nogen ørn i et køkken 🙂

  • Anne LO siger:

    Jeg kender en!

    Mælk + Nesquick = cacao
    Hvis man er modig, kan man prøve at varme det.

    (Nå, men, der er faktisk opskrifter på deres hjemmeside på kager og den slags, hvor man bruger det: http://www.nesquik.com/adults/healthandnutrition/index.aspx)

  • Marie Ulletved Holmgaard siger:

    Mærkeligt at jeg slet ikke kan huske dem… men de må da prøves. Jeg forestiller mig at de det danske svar på biscotti'er – er det nogenlunde rigtigt?

  • Signe siger:

    @Anne: godt link, hvis man er til den berømte "Nesquick-smag" 😉
    @Marie: Noget i den stil, bare nemmere, billigere og knap så hårde!

  • Hanne's verden siger:

    ;D Jeg er færdig af grin – Nesquick … Den er da helt gal.

    Jeg husker også de kager og har en gang imellem bagt dem, men det er ved at være år og dag siden. Så dem vil jeg lige have i tankerne!

  • Klidmosteren siger:

    Hmm, dem har jeg aldrig smagt. Min barndoms småkager var for det meste fedtebrød. Men jeg tror bestemt jeg skal lokke Max til at bage en portion 🙂 Knus

  • Signe siger:

    Fedtebrød og finskbrød er for mig indbegrebet af kedelig småkage – og ja, få lige Max til at bage en portion 🙂

  • Janne Jensen siger:

    Kære Signe,

    Har du en mail adresse du kan sende mig på janne@noisepr.dk?! Jeg har nogle chokolade produkter jeg gerne vil sende dig. På forhånd mange tak!
    Mvh Janne Jensen

  • Stine Lenea Petersen siger:

    Det lyder super lækkert 😀 men tænkte på hvor længe de kan holde sig? hvis man ser bort fra at de nok bliver spist ret hurtigt 😛
    Glæder mig til at lave dem og flere af de opskrifter du har herinde 🙂

    • Signe siger:

      De kan sagtens holde sig en uges tid eller to i en kagedåse – det er jo meningen at de skal være lidt tørre 🙂 God bagning

  • Laila siger:

    Denne kage(eller disse kager) kalder jeg svensk chokoladebrød. Sådan har det altid heddet hos os:)

  • Skriv et svar til Stine Lenea Petersen Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *