Kaffeis med kastanjeswirls

Med årene er jeg blevet mere og mere kaffedrikkende; altid med mælk, men helst ikke for sødt. Jeg kan fx lide iskaffe, hvor det blot er kold espresso, masser af mælk og isterninger. Hvor jeg tidligere sværgede til tiramisu-is ved den italienske isbutik, er jeg nu mere til ren kaffeis.
Da vi for nogle år siden var i Rom købte jeg flere kastanjeprodukter med hjem, deriblandt kastanjecreme, som er en slags smørepålæg lavet af moste kastanjer (og rigeligt sukker). Personligt synes jeg det er for sødt at smøre på brød, så en alternativ anvendelsesmetode måtte opfindes. For at opveje den søde creme, har jeg lavet isen forholdsvis “voksen” i smagen, altså ikke særlig sød. Er man ikke til det kan man benytte almindelig kaffe i stedet for espresso, der er langt færre bitterstoffer i. Desuden kan kastanjecremen erstattes af nutella.
Har du ikke en ismaskine, kan jeg kun anbefale at investere i en (jeg har bare en billig en fra Phillips, som synger på sidste vers), ellers hedder det røren i iscremen hver halve time, til den en helt frossen, og konsistensen bliver bare ikke lige så god.
Udover at denne is er virkelig delikat, er det en bonus at ungerne ikke vil spise den – som de fleste børn HADER de nemlig kaffe 😉

Kaffeis med kastanjeswirls (1 liter)
3 dl kold espresso
2½ dl piskefløde
1 ds. kondenseret mælk (sødet)
3 spsk sød kastanjecremeIMG_0872

Kom kaffe og kondenseret mælk i en røreskål med hældetud. Pisk det sammen til en ensartet konsistens. Hæld fløden i og pisk det sammen. Hæld massen i en ismaskine og lad det køre til en tyk iscreme.
Overfør ismassen til en beholder, der kan gå i fryseren. Kom kastanjecremen i en lille sprøjtepose (evt. bare en frysepose), og fordel cremen i små “bobler” over hele isen. Brug en lille kniv til at lave swirls af cremen, og stil beholderen i fryseren i et par timer.
Lav kugler af isen og server.

IMG_0877

Dette indlæg blev udgivet i dessert og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Kaffeis med kastanjeswirls

  1. Pingback: Tiramisu-is | Signes Mad

  2. Rosemarie skriver:

    Hej
    Det lyder rigtig lækkert. Jeg forstår ikke helt det med sprøjteposen. sal bobler ligge oven på isen og hvad er swirls? Jeg spørger sikkert meget dumt

    • Signe skriver:

      Swirls er ligesom sådan nogle bånd af noget andet end is, der løber igennem isen, så man får fx chokoladesauce eller, som her, kastanjecreme med i isen. Du lægger ligesom bobler af kastanjecreme ned i isen, for derefter at trække lidt i dem. Håber at det er forståeligt nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge