Jordskokkesalat med æbler og dild

Denne tid på året kan godt være lidt vanskelig råvaremæssigt: Man går og sukker efter forår og salater, asparges og nye kartofler, og rodfrugter hænger mildest talt en langt ud af halsen. What to do? Så er det jo bare at jazze rodfrugterne op med masser af friske krydderurter og lidt frugt. Ligesom med rødbedesalaten er denne salat dejlig sprød og man får ikke den der *SUK* rodfrugter-igen-fornemmelse.
Jeg er blevet kontaktet af en importør af italienske æbler, og selvom jeg typisk sværger til dansk frugt og helst økologisk, er årstidens såkaldte “frugthul” (tak til Iben for dette begreb) medvirkende årsag til at jeg sagde ja tak. Det, og at jeg mødte importøren i sommer da vi var i Italien, hvor vi fik en god sludder om løst og fast. Jeg fik en frygtelig masse æbler tilsendt (ALT for mange, så jeg måtte donere en del kasser til skolen), hvor nogle er bedst til at spise, og andre til madlavning. Personligt er jeg vildest med Royal Gala og Braeburn, mens min datter er til klassikeren Granny Smith. Til madlavning bruger jeg Golden Delicious og Red Delicious. Og nej, det er slet ikke det samme som danske æbler i september, men nu er det altså marts, og det er dejligt at bide i et sprødt æble!
Til denne salat brugte jeg et Golden Delicious, og æblet sammen med dild gav en skøn og frisk smag til de sprøde jordskokker.

Jordskokkesalat med æbler og dild (4 pers.)
4 store jordskokker
1 æble
et lille bundt dild
saft af ½ citron
2 spsk olivenolie
salt og peber

IMG_1956

Brugte altså kun en lille del af dette KÆMPE bundt dild!

Skræl eller skrub jordskokkerne (på denne årstid er skallen blevet temmelig sej, så jeg skrællede altså). Skær dem i helt fine strimler, gerne på en mandolin. Fjern kernehuset fra æblet og skær bådene i fine tern. Hak dilden fint. Kom hele molevitten i en skål og pres citronsaft ud over. Kom olivenolie, salt og peber på, og vend rundt. Lad salaten trække i en halv times tid, og server den så.
IMG_1962

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i salat og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Jordskokkesalat med æbler og dild

  1. Anne maya skriver:

    Hej Signe
    Jeg glæder mig til at afprøve denne salat,når jeg er sent hjemme fra job i dag og er sulten 🙂

  2. Pingback: Æblemuffins med ingefær | Signes Mad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge